Lewis Hamilton priznaje da u duelima s Maxom Verstappenom ostavlja više prostora jer bi u suprotnom vrlo vjerojatno došlo do sudara, s čime se slaže i Sebastian Vettel.

Hamilton je preživio Vettelovo guranje na travu u prilazu prvom zavoju prvoga kruga, a nakon toga i manji dodir s Verstappenom nakon što je prethodno izgubio stražnji kraj.

Hamilton se oporavio i uspio pobijediti zahvaljujući riskantnoj Mercedesovoj strategiji, a Verstappen je završio šesti nakon što je kasnije zaradio puknuće gume u duelu s Bottasom.

Na pitanje ulazi li u duel s Verstappenom drukčije nego s ostalim vozačima zbog njegove agresivnosti, Hamilton je odgovorio potvrdno.

“Mislim da je svaki vozač malo drukčiji, neki su pametniji, neki su jako pametni, agresivni, a neki su malo blesavi,” rekao je Hamilton.

“A utrkujući se s pojedinim vozačima nekima dajete više prostora dok nekima ne trebate.”

“Ali da, s Maxom, vrlo je vjerojatno da ćete se sudariti s Maxom ako mu ne ostavite dodatan prostor tako da u većini slučajeva to želite napraviti.”

“Ali kao što sam rekao, iz moga iskustva, nisam imao puno prostora da mu ostavim dodatan prostor [u prvom krugu u Meksiku].”

“Ne mislim da je bilo namjerno ili nešto slično. Jednostavno… on je magnet za takve stvari, ali uspio sam zadržati kontrolu nad bolidom, srećom.”

Vettel se složio s Hamiltonom

Vettel je posljednjih godina imao puno više duela s Verstappenom nego Hamilton koji je većinu utrka proveo na samom vrhu, a Nijemac se slaže da mu treba ostaviti više prostora inače je sudar vrlo vjerojatan.

“Da,” rekao je Vettel.

“Copy-paste Lewisova odgovora. Istina je.”

Bottas je također iskustio Verstappenovu agresivnost na posljednjoj utrci u Meksiku nakon što ga je iznenadio u sporom stadionskom dijelu, ali Verstappenu je nakon toga pukla guma pa je Bottas ubrzo vratio poziciju.

“Niotkuda se pojavio s unutarnje strane 13. zavoja, znate, nisam mogao nestati od tamo. Samo je uletio i dodirnuli smo se.”

“Nakon toga mu je pukla guma. Nisam ga mogao izbjeći tako da mislim da je sam zaradio to puknuće.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren potvrdio Mercedesove motore za 2021. unatoč odgodi promjene pravila

McLaren će koristiti Mercedesove pogonske jedinice 2021. iako je velika promjena tehničkog…