Lewis Hamilton priznaje da bi i on na mjestu Sebastiana Vettela napravio istu stvar i pokušao obraniti vlastitu poziciju nakon izlijetanja sa staze, ali da to ne mijenja činjenicu da se na stazu vratio na nesiguran način.

Incident između Hamiltona i Vettela obilježio je VN Kanade, a iako je Vettel nakon rezanja četvrtoga zavoja uspio zadržati vodstvo ispred Hamiltona, suci su nakon analize incidenta zaključili da se Vettel na nesiguran način vratio na stazu i dali mu pet sekundi kazne.

Vettel je prvi prošao ciljem, ali je zbog kazne završio drugi pri čemu je skoro izgubio i drugo mjesto od jurećeg momčadskog kolege Leclerca.

Hamilton je rekao da ovo nije način na koji bi htio pobijediti, ali i dalje misli da ga je Vettel prisilio na kočenje i izbjegavanje sudara zbog čega zaslužuje kaznu.

“Gledao sam ponovljenu snimku i mogu reći da je bilo jako blizu, da sam ja bio u vodstvu i pogriješio, i ja bih vjerojatno napravio istu stvar.”

“To se događa tako brzo, jednostavno pokušavate zadržati poziciju. A kad kažem da bih napravio isto, i ja bih njega pokušao stisnuti. To se na kraju i dogodilo. Zato se moje mišljenje ne mijenja.”

“Što se tiče pravila, da ono ne postoji i da sam ja držao gas – sudarili bismo se.”

“Prvi instinkt obično je pravi, kad sam gledao ponovljenu snimku, morao sam kočiti na izlazu iz četvrtoga zavoja. Bila je to opasna situacija, da to nisam učinio razbili bismo se. Zato ne mijenjam mišljenje oko toga.”

“Riječ je o prirodnom insinktu, naravno da nećete pomisliti ‘idem u lijevo i pustit ću ga da prokleto prođe’. Blokirao me, ali nažalost izašao je sa staze i takva su pravila.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton pobjednik dramatične i kontroverzne VN Saudijske Arabije

Lewis Hamilton pobjednik je dramatične utrke u Saudijskoj Arabiji nakon višestrukih okršaj…