Aktualni svjetski prvak zadovoljan je posljednjim danom prvoga testa u Barceloni i osjećajem koji ima za novi Mercedes W09 koji je opisao kao ‘stariju sestru’ prošlogodišnjeg W08.

Hamilton je zbog loših uvjeta drugoga dana prepustio bolid svom momčadskom kolegi Bottasu koji je već bio naviknut na uvjete jer je vozio u jutarnjem dijelu, a treći dan zbog snijega nitko nije odvozio više od nekoliko krugova.

Ali zato je Britanac posljednjega dana uspio odvoziti 69 krugova i postaviti za konkurenciju zabrinjavajuće dobro vrijeme po krugu na medium gumama, 1:19.333, što je i najbolje vrijeme na ovogodišnjim testiranjima.

“Danas je bilo pozitivno, tako sam sretan što sam uspio ući u bolid i odvoziti nešto krugova,” rekao je Hamilton.

“Bilo je to prvi put da sam zaista mogao naučiti više o novom bolidu i njegovim karakteristikama. Morao sam vidjeti kakva je i protegnuti joj noge.”

“Voziti novi bolid je kao da pokušavate dekodirati novi kod, morate shvatiti koje različite tehnike trebate kako biste iz njega izvukli najviše. Ali W09 čini se kao starija sestra prošlogodišnjeg bolida.”

“Pirellijeve gume bilo je teško koristiti u ovim neobično hladnim uvjetima, ali činile su se prilično dobre kad se zagriju. Naravno da imamo stvari koje moramo naučiti i poboljšati što se tiče uravnoteženosti bolida, ali općeniti dojam je pozitivan.”

“Zaista se veselim idućem tjednu u kojem ćemo još naučiti.”

Bottas – Idući tjedan mogli bismo vidjeti koliko je bolid stvarno brz

Valtteri Bottas i posljednji je dan vozio u jutarnjem dijelu kada su uvjeti bili mokri, a oko podneva se staza osušila pa je odvozio i nekoliko krugova na gumama za suho.

“Prijelaz s mokroga na suho vrlo je koristan za naše stratege, ali i za vozače jer puno naučite kad pokušavate pronaći prijanjanje na gumama za suho,” rekao je Bottas.

“Zato je to bilo prilično korisno jutro unatoč mokrim uvjetima. Odradio sam 60 krugova što smo i planirali.”

“Prvi je tjedan bio težak za sve momčadi, ali mislim da smo izvukli maksimum. Veselim se idućem tjednu i nadam se da će uvjeti biti normalniji za Barcelonu.”

“Uzbuđen sam što ćemo nastaviti učiti o W09 i možda ćemo idućega tjedna saznati koliko je zaista brz.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen najbrži na drugom treningu u Štajerskoj

Max Verstappen postavio je najbrže vrijeme na drugom slobodnom treningu za VN Štajerske na…