Lewis Hamilton kaže da je super zahvalan što je uopće završio utrku u Kanadi jer je cijelo vrijeme imao problema s Mercedesovom pogonskom jedinicom koja je gubila snagu, a peto mjesto i deset bodova u tim okolnostima smatra dobrim rezultatom.

Hamilton je u subotu lovio rekordni sedmi pole position u Kanadi, ali umjesto toga startao je tek četvrti, iza Vettela, Bottasa i Verstappena, nakon što je dvaput zaredom u Q3 pogriješio na kočenju za 10. zavoj.

U utrci je Hamilton držao četvrto mjesto dok ga kroz boks nije prešao Ricciardo zahvaljujući Hamiltonovoj pogrešci prilikom izlaska iz boksa kada je u drugom zavoju izašao široko preko trave.

Britancu je utrku otežao i Mercedesov motor kojem je ovo bila sedma utrka budući da su novu specifikaciju odgodili za iduću utrku u Francuskoj.

“Od starta sam imao manje snage i motor je bio na previsokoj temperaturi, nisam ga mogao ohladiti,” požalio se Hamilton.

“Mislio sam da će otkazati i svaki je krug bio na granici. Samo sam čekao da snaga padne i opet se vrati jer je cijelo vrijeme padala i vraćala se.”

Hamiltonov trkaći inženjer Pete Bonington kaže da su Britanca u boks pozvali kako bi pokušali riješiti problem.

“U boks smo ušli ranije jer smo htjeli vidjeti možemo li popraviti problem s PU. Pomoglo je, barem malo,” rekao je Bonington.

Hamilton presretan što je završio

Iako je petim mjestom izgubio vodstvo u poretku vozača za jedan bod od Vettela, Hamilton je i dalje vrlo sretan ishodom utrke u Kanadi jer je svjestan da je mogao ostati i bez tih 10 bodova.

“Danas sam mogao izgubiti puno više bodova,” rekao je.

“Super sam zahvalan što sam završio. Tako sam sretan što sam završio.”

BORBA ZA NASLOV PRVAKA

1 Sebastian Vettel 121   25 25 4 12 12 18 25
2 Lewis Hamilton 120   18 15 12 25 25 15 10
3 Valtteri Bottas 86   4 18 18 18 10 18
4 Daniel Ricciardo 84   12 25 10 25 12
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Aston Martin predstavio nove sigurnosne i medicinske automobile

Aston Martin je predstavio svoje sigurnosne i medicinske automobile za novu F1 sezonu 2021…