Lewis Hamilton pozvan je kod sudaca uoči kvalifikacija za VN Saudijske Arabije zbog dva incidenta koja je imao na trećem slobodnom treningu na kojima potencijalno nije poštovao žute zastave koje su mu bile pokazane.

Hamilton je u dva odvojena incidenta zasmetao Gaslyju i Mazepinu u trenutku dok je vozio nepotrebno sporo na idealnoj putanji, a suci su ga pozvali na saslušanje u 17:00 prema srednjeeuropskom vremenu.

Posebno opasna situacija bila je s Mazepinom koji ga je jedva izbjegao i to prerezavši zavoj kako bi izbjegao kontakt, a Hamilton je na momčadi rekao da ga nisu upozorili da se mora maknuti.

Navodno su Hamiltonu bile pokazane dvostruke žute zastave, ali FIA-in trkaći direktor Michael Masi za vrijeme treninga je rekao predstavniku momčadi Haasa da Hamiltonu nisu bile pokazane nikakve žute zastave.

Ometanje drugih vozača u kvalifikacijama ili nepoštivanje žutih zastava rezultira kaznom na startu utrke od tri ili pet mjesta, što su na prošloj utrci u Kataru na svojoj koži osjetili Bottas i Verstappen, a za slične prekršaje na treningu obično se ne dobije takva kazna.

Ali moguće je da će se suci odlučiti strože kazniti Hamiltona zbog dva incidenta koja je imao na trećem slobodnom treningu, a bilo kakva kazna na startu utrke bila bi veliki udarac za Hamiltonove nade u obranu naslova.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari – ‘Mercedes i dalje zaostaje kao mi prošle godine’

Ferrarijev F1 šef Mattia Binotto upozorava da se Mercedes još uvijek nije vratio u borbu z…