Toro Rossov debitant Brendon Hartley startat će VN SAD-a s posljednjega mjesta zbog višestrukih kazni zbog promjene elemenata Renaultove pogonske jedinice.

Šef momčadi Franz Tost potvrdio je za Autosport da će Hartley dobiti potpuno novu pogonsku jedinicu što je odluka koju je Toro Rosso donio i prije nego su potvrdili tko će za njih voziti u Austinu.

Točan broj kaznenih mjesta još uvijek nije poznat, ali cijela promjena pogonske jedinice Hartleyu bi donijela 30 mjesta kazne jer će mu to biti šesti motor, turbo i MGU-H, peti spremnik energije i kontrolna elektronika, a četvrti MGU-K neće mu donijeti kaznu.

Hartley Toro Rosso number 29 USA GP Austin F1 2017 smile Photo Red Bull
Hartley ni s 27 godina nije gubio nadu da će napokon nastupiti u Formuli 1, a neobičan rasplet događaja u Toro Rossu dao mu je priliku u Austinu

Izvori su za Autosport potvrdili da bi i Max Verstappen mogao dobiti kazne za promjene elemenata pogonske jedinice, ali još uvijek nije sigurno hoće li se to dogoditi ovoga vikenda ili na nekoj od idućih utrka.

“Nisam siguran hoće li se to dogoditi ovdje ili na nekoj od idućih utrka. Čut ćete sutra,” rekao je Verstappen.

Hartley je aktualni pobjednik utrke 24h Le Mansa u najvišoj LMP1 kategoriji i vodeći u svjetskom prvenstvu sa suvozačima Bamberom i Bernardom, a u F1 će nastupiti s brojem 39.

Hartley Toro Rosso number 29 USA GP Austin F1 2017 in the car garage Photo Red Bull

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Alfa Romeo isprobao 18-inčne kotače s poklopcima

Robert Kubica jučer je odradio prvi od dva dana testiranja novih Pirellijevih 18-inčnih gu…