Heineken postaje jedan od glavnih F1 sponzora

Heineken će postati jedan od glavnih sponzora Formule 1 zahvaljujući petogodišnjem ugovoru vrijednom 150 milijuna američkih dolara, prenosi britanski Autosport.

Nizozemski proizvođač piva, čija tradicija korijene vuče od 1873., imat će značajnu zastupljenost na ovogodišnjoj Velikoj Nagradi Kanade (10. – 12.6.), ali neće zamijeniti postojeće sponzore poput Rolexa i Pirellija.

Iako izvori još uvijek ne žele potvrditi detalje, sporazum je navodno postignut izravnim posredovanjem Formula One Managementa (FOM) i Heinekena koji je već imao slične sportske ugovore s nogometnom Ligom Prvaka i Rugby World Cup natjecanjem.

Neuobičajeno za sponzorstvo ‘na stazi’, Heineken će imati suradnju i s nekom od F1 momčadi.

Heinekenovu ponudu primilo je nekoliko momčadi, a nizozemski proizvođač piva odabrat će najbolju i sponzorirati ih s još uvijek nepoznatim iznosom financijskih sredstava.

Vrlo je vjerojatno da će neka od uspješnijih momčadi nositi neku vrstu Heinekenovog vizualnog identiteta.

Pristup događanjima iza scene i samim garažama momčadi izuzetno su bitni za svakog F1 sponzora koji želi izvući najveću vrijednost iz svoje prisutnosti u ovome sportu, a izvor blizak ugovoru tvrdi da su ovo sjajne vijesti za Formulu 1.

“Ovo su sjajne vijesti za Formulu 1. Riječ je o utjecajnom brendu koji donosi novac i kredibilitet koji mogu biti samo dobri za ovaj sport.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton otkrio najvažniju stvar koju je naučio od Laude

Lewis Hamilton objasnio je koja je najvažnija stvar koju je naučio od trostrukoga svjetsko…