Japanski proizvođač motora Honda ove godine ne planira koristiti dodatne motore osim predviđena tri po vozaču zahvaljujući puno boljoj pouzdanosti koju su pokazali već na prvom testu u Barceloni.

Honda je prošloga tjedna odvozila najviše kilometara po momčadi, što je u snažnoj suprotnosti s godinama dok su bili s McLarenom (2015. – 2017.) kada su ih mučili i kvarovi i kroničan nedostatak snage.

Prošle godine s Red Bullom su ostvarili prva postolja, pobjede i pole positione otkako su se 2015. vratili u Formulu 1, a nakon godinu dana iskustva s Red Bullom cilj je jasan – napad na naslov svjetskoga prvaka.

Šef Red Bullove F1 momčadi Christian Horner kaže da Honda ove godine ne planira uvoditi četvrti motor, za razliku od prošle godine kada je to bilo planirano otpočetka i tempirano s obzirom na nadogradnje motora koje su isporučivali tijekom sezone.

“Trenutno ne planiramo koristiti četvrti motor. Naravno, ako ćemo imati 21 utrku to će nam malo olakšati živote,” ciljao je Horner na moguće neodržavanje VN Kine koja je zasad odgođena za nepoznat termin zbog korona virusa.

“Performanse su uvijek iznad svega,” rekao je Horner i potvrdio da je Red Bull spreman prihvatiti kaznu zbog četvrtoga motora ukoliko bi s njom dobili dodatnu snagu, ali da to trenutno nije plan.

“Imali smo dobru zimu, korelacija između onoga što vidimo na testnom stolu i onoga što vidimo na stazi izgleda sjajno. Momčad je odradila sjajan posao,” rekao je Horner.

“Bili smo prilično konkurentni u drugom dijelu prošle sezone, a pouzdanost je također bila jako dobra.”

“Naš cilj je zadržati tu pouzdanost, ali s malo više snage.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 razmatra povratak razvojnih tokena i dodatno smanjenje ograničenja budžeta

FIA i Formula 1 razmatraju ponovno uvođenje sustava tokena kojim bi kontrolirali stopu raz…