Honda bi Sauber mogla zamijeniti Toro Rossom

Sainz leads Alonso Bahrain GP F1 2017 Photo Red Bull

Nakon što su Sauber i Honda prekinuli najavljenu suradnju za 2018. japanski proizvođač potvrdio je da su u pregovorima s drugim momčadima, među ostalim i Toro Rossom.

Honda je od ove godine bila spremna ispročivati motore drugoj momčadi zahvaljujući proširenoj bazi u Milton Keynesu, ali zbog nekonkurentnosti njihova motora nisu pronašli drugoga klijenta.

Sauber je nakon najavljene suradnje s Hondom ipak odlučio uzeti najnoviju specifikaciju Ferrarijeva motora u 2018. kako bi se popeli sa začelja poretka, a Honda i dalje želi drugoga klijenta kako bi skupili više kilometara sa svojim problematičnim pogonskim jedinicama.

Izvori su za Autosport potvrdili da je Toro Rosso ozbiljan kandidat iako imaju važeći ugovor s Renaultom za iduću sezonu, kao i glavna momčad Red Bulla.

“Razgovaramo s momčadima, osim tvorničkih momčadi poput Ferrarija i Mercedesa, kako bismo vidjeli imamo li priliku za ugovor s klijentom,” rekao je Hondin generalni menadžer motorsporta Masashi Yamamoto.

“To će biti teško postići za iduću sezonu, ali i dalje pokušavamo pronaći priliku za 2018.”

“Ako nemamo momčad klijenta, želimo nastaviti s McLarenom i zatim pronaći klijenta za 2019.”

Ukoliko zaista dođe do Toro Rossova ugovora s Hondom, tada bi McLaren, barem na jednu godinu, mogao prijeći na Renaultove motore koje je dosad koristio Toro Rosso, i vratiti se 2020. na Hondu ukoliko Japanci postanu dovoljno konkurentni.

“Trenutno vjerujemo da radimo u istom smjeru kao i McLaren, osjećamo da je McLaren još uvijek posvećen da ovaj projekt uspije.”

“Nije da ne možemo ponuditi dobru pogonsku jedinicu, nego da ne možemo ispuniti očekivanja koja smo izvorno postavili.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Brazila 2019. – Pregled korištenja PU elemenata

Pregled korištenja elemenata pogonskih jedinica uoči 20. utrke F1 prvenstva 2019. u Brazil…