Max Verstappen će na prvom slobodnom treningu u Mađarskoj koristiti motor iz prošle utrke na Silverstoneu unatoč žestokom sudaru koji je imao nakon kontakta s Lewisom Hamiltonom, potvrdili su iz Honde.

Velike posljedice sudara dovele su u pitanje korištenje elemenata pogonskih jedinica na Verstappenovom u ostatku sezone, a uoči vikenda u Mađarskoj Honda je potvrdila da će u petak na prvom slobodnom treningu koristiti Verstappenov motor iz Silverstonea kako bi vidjeli hoće li sve funkcionirati kako treba.

“Pogonska jedinica poslana je u Sakuru na detaljne provjere,” stoji u Hondinom priopćenju.

“Zamijenili smo određene dijelove koje smo mogli zamijeniti prema pravilima, bez da smo otvarali FIA-ine zapečaćene dijelove.”

“Koristit ćemo motor ovoga petka kako bismo ga testirali na stazi nakon čega ćemo imati jasniju sliku oko mogućnosti njegova korištenja u utrci.”

Verstappen je trenutno na drugom motoru, turbo punjaču, MGU-H i MGU-K, prvom spremniku energije i kontrolnoj elektronici te trećem ispušnom sustavu.

Vozači na raspolaganju imaju 3 ICE, 3 TC, 3 MGU-H, 3 MGU-K, 2 ES, 2 CE i 8 EX tijekom F1 sezone 2021.

Vozač Momčad Motor ICE TC MGU-H MGU-K ES CE EX
Max Verstappen Red Bull Honda 2 2 2 2 1 1 3

ICE – motor s unutarnjim izgaranjem, TC – turbo punjač, MGU-H – toplinska motor-generator jedinica, MGU-K – kinetička motor-generatorska jedinica, ES – spremnik energije, CE – kontrolna elektronika, EX – ispušni sustav

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Monaka 2018. – Ricciardo pobjednik ispred Vettela i Hamiltona, Verstappen deveti

Daniel Ricciardo pobjednik je šeste utrke sezone u Monaku nakon što je vodio svih 78 krugo…