Honda je potvrdila da će na prvom slobodnom treningu u bolidu Fernanda Alonsa isprobati specifikaciju 3.7 svoje pogonske jedinice iako su isprve planirali testirati četvrtu specifikaciju.

Japanci su četvrtu specifikaciju planirali testirati u Belgiji, ali kako je razvoj kasnio tako su na Alonsovom bolidu testirali specifikaciju 3.5, a na Vandoorneovom bolidu specifikaciju 3.6 koja u odnosu na Alonsovu imala poboljšanu pouzdanost jedne komponente.

Kako je iduća utrka u Singapuru McLarenu najbolja šansa za dobar rezultat do kraja sezone, Honda je odlučila isprobati nove dijelove čim je prije moguće i uvesti novu specifikaciju u Monzi kako barem Alonso ne bi imao kazne na sporoj uličnoj stazi.

Nakon što isproba novu specifikaciju motora na prvom slobodnom treningu, Alonso će se vratiti na motor korišten u Belgiji na kojem nisu pronađena nikakva oštećenja iako je Alonso tražio da parkira bolid zbog sumnje na mogući kvar.

Time će Španjolac dobiti veliki broj kaznenih mjesta na startu VN Italije, a Vandoorne će nastaviti koristiti specifikaciju 3.6 iz Belgije.

“Kad sam stigao u Monzu, pitao sam Hondu o situaciji,” rekao je Alonso.

“Rekli su da još nisu odlučili hoćemo li ovoga vikenda koristiti novi motor.”

“A sad su odlučili promijeniti motor i ovdje odraditi kaznu.”

McLaren Honda se nakon 12 od 19 utrka nalazi na pretposljednjem mjestu s 11 bodova, 23 boda iza Renaulta.

Alonsu 35 mjesta kazne

Kako bi mogao koristiti specifikaciju 3.7, Alonso će dobiti deveti turbo punjač, deveti MGU-H, sedmi motor s unutarnjim izgaranjem, sedmi MGU-K, šesti spremnik energije i petu kontrolu elektroniku.

Honda ne očekuje kazne za Stoffela Vandoornea koji će koristiti motor iz Belgije.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton otkrio najvažniju stvar koju je naučio od Laude

Lewis Hamilton objasnio je koja je najvažnija stvar koju je naučio od trostrukoga svjetsko…