Honda je objavila da su sa svojim dosadašnjim dobavljačem turbina za njihove V6 F1 motore IHI potpisali novo, prošireno tehničko partnerstvo koje će im pomoći da smanje zaostatak u snazi za vodećim proizvođačima motora.

Honda je ove godine McLaren zamijenila Toro Rossom, a njihov je rad uvjerio Red Bull da su bolja dugoročna mogućnost od nastavka suradnje s Renaultom kojem su samo klijent.

Red Bull je otvoreno rekao da već iduće godine očekuju napad na naslov prvaka ukoliko Honda barem smanji zaostatak za vodećima, a Japanci su potvrdili da su potpisali i novi ugovor s tvrtkom IHI koja se bavi rotacijskim strojevima poput turbina.

Ugovor je potpisan na dvije godine, a prvi rezultati nove suradnje vidjet će se na Hondinom F1 motoru za 2019. koji će se nalaziti u Red Bullu RB15 i Toro Rossu STR14.

“Kroz ovo novo tehničko partnerstvo, naš je cilj da Hondina pogonska jedinica isporuči najbolje moguće performanse, ubrzanjem razvoja turbopunjača,” rekao je Yoshinori Kawasaki iz IHI-ja.

“Nadamo se da će Hondina pogonska jedinica od F1 sezone 2019., koristeći IHI-jev turbopunjač, isporučiti performanse na tragu onih koje su oduševljavale ljubitelje motorsporta u 80-im i 90-im godinama.”

Honda je osvojila šest uzastopnih konstruktorskih naslova kao proizvođač motora od 1986. do 1991. – dva s Williamsom i četiri s McLarenom, a vozači su koristeći njihove motore osvojili pet uzastopnih naslova od 1987. do 1991.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 bi mogla zamrznuti razvoj motora i odgoditi nova pravila za 2023.

Razvoj F1 pogonskih jedinica mogao bi biti zamrznut zbog smanjenja troškova u nepovoljnoj …