Honda isprobala novu specifikaciju motora, ali ju neće koristiti u Bakuu

McLaren Honda Baku F1 2017 garage rear end Photo McLaren

Honda je na slobodnim treninzima za VN Azerbajdžana isprobala treću specifikaciju svoga motora koji donosi dodatne performanse i koji je pokazao ohrabrujuće rezultate, ali ga neće koristiti u ostatku vikenda.

Alonso i Vandoorne startat će ovu utrku sa začelja poretka zbog novih MGU-H i turbo punjača, ali Honda je na Alonsovom bolidu isprobala i novi motor s unutarnjim izgaranjem s kojim su testirali koncepte koji donose performanse.

Modificirani MGU-H donosi poboljšanja na njegovoj pouzdanosti, ali novi motor donosi i skok u performansama. Još nije poznato o kojem broju konjskih snaga je riječ, ali Hondini inženjeri ostali su ohrabreni izravnom usporedbom sa starim motorom.

Honda s novim motorom nije testirala sve planirane dijelove koji donose performanse, ali nastavit će s testiranjem novoga motora na idućoj utrci u Austriji. Alonso je danas stao na stazi na drugom treningu zbog problema s mjenjačem pa je odvozio tek 15 krugova (devet vozača odvozilo je više od 30 krugova).

Alonso i Vandoorne na drugom su treningu koristili slične aerodinamičke postavke i Belgijac je na mjerenju brzine išao 314 km/h dok je Alonso bio 16 km/h brži (330 km/h), prenosi Autosport. Službena mjerenja brzine, prikazana u TV prijenosu, pokazuju da je Alonso vozio 342.5 km/h, a Vandoorne 319.7 km/h što daje razliku od 22.8 km/h.

Iako novi motor donosi jasan napredak u performansama u odnosu na stari, Honda ga neće koristiti jer će njihovi vozači ionako startati posljednji pa će imati vremena za analizu njegovih performansi i pouzdanosti do novoga korištenja na idućoj utrci.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Singapur 2017. – Hamilton pobjednik, Verstappen i Ferrariji odustali

Lewis Hamilton na današnji je dan 2017. pobijedio na VN Singapura koja se vozila u promjen…