Honda kaže da su iznenađeni Mercedesovim napretkom u snazi motora u kvalifikacijskom načinu rada u odnosu na predsezonska testiranja, ali su zadovoljni sa snagom motora u uvjetima utrke.

Mercedes je na prvoj utrci sezone osigurao uvjerljivi prvi startni red s pola sekunde prednosti ispred Verstappena u Red Bullu koji je izgledao konkurentniji u uvjetima utrke, ali na njihovu žalost zbog problema s pogonskom jedinicom odustali su i on i Albon.

Honda je na drugu utrku u Austriji donijela kontramjere koje bi trebale spriječiti ponavljanje problema, ali su ujedno izrazili čuđenje kako je Mercedes uspio toliko napredovati u kvalifikacijskom načinu rada motora s obzirom da nije bilo puno vremena za razvoj zbog COVID-19 situacije.

Mercedes je također pripremio drugu specifikaciju pogonske jedinice za Austriju s naglaskom na bolju pouzdanost nakon nekoliko kvarova na predsezonskim testiranjima, a razlika u kvalifikacijskoj snazi možda se može pripisati i činjenici da Mercedes nije pokazao najveću snagu tijekom zimskih testiranja.

“Tijekom perioda bez utrka, FIA i svi proizvođači motora složili su se da ćemo imati period zatvaranja tvornica pa smo to i mi učinili i zaustavili razvoj,” rekao je Hondin F1 direktor Masashi Yamamoto.

“Zbog promjene pravila nakon COVID-19 pandemije FIA je zabranila razvoj pogonskih jedinica tijekom sezone pa prvu specifikaciju iz Austrije moramo koristiti do kraja sezone. Inače smo planirali nekoliko poboljšanja pa smo morali promijeniti plan i pokušati sve složiti zajedno za Austriju.”

“Na treninzima smo vidjeli ono što smo i očekivali u odnosu na dinamometar, posebno na dužim dionicama, pa je sve bilo po planu, ali iznenađeni smo napretkom koji je pokazao Mercedes, posebno u kvalifikacijama, pa nas je pomalo iznenadio zaostatak za njima.”

“Bili smo iza njih u kvalifikacijama, ali performanse u utrci govore nam da se možemo natjecati s njima, barem u nedjelju. To je bilo pozitivno, ali moramo se pobrinuti da opet ne upadnemo u razne probleme.”

“Imali smo električnih problema na oba bolida pa smo provjeravali sva ožičenja i samu pogonsku jedinicu. Jasno je da su Max i Alex imali različite probleme, ali i dalje možemo koristiti iste pogonske jedinice i primijeniti kontramjere nakon naših istraga pa se nadamo da ćemo vidjeti prednosti toga.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN Španjolske – Formula 1 u Barceloni usred ljeta

Circuit de Barcelona - Catalunya već tradicionalno označava povratak Formule 1 u Europu, a…