Honda je mogla opskrbljivati još jednu momčad 2016.

fernando-alonso-mclaren-honda-close-up-mp4-30-garage-mexico-gp-f1-2015.j

fernando-alonso-mclaren-honda-close-up-mp4-30-garage-mexico-gp-f1-2015.j

Iako je McLarenov Ron Dennis govorio da Honda trenutno nema kapaciteta da motorima opskrbljuje još jednu momčad, britanski Autosport doznaje da je istina ipak drukčija.

Dennisova logika je jasna, McLaren je trpio Hondino najgore izdanje (2015.) i ne namjerava nekome poput Red Bulla isporučiti vjerojatno puno kompetitivniju specifikaciju u 2016.

S druge strane, u trenutku dok Honda još uvijek lovi zaostatak, druga momčad usporila bi brzinu promjene dizajna i proizvodnje dijelova, što McLaren trenutno nikako ne želi.

U studenom prošle godine, Yasuhisha Arai rekao je da je ‘prekasno’ za isporuku motora Red Bullu koji se na kraju okrenuo svom dosadašnjem proizvođaču Renaultu.

sauber-honda-f1-team-2017
Sauber je jedna od momčadi kojoj bi Honda 2017. mogla isporučiti svoje motore

“Uvijek smo otvoreni prema novim klijentima, ali 2017. i 2018.”

“Ne možemo ulaziti u detalje ugovora s McLarenom, ali prije bilo čega moramo o tome raspraviti kao momčad.”

“Ukoliko postoji zahtjev ili razmišljamo o drugoj ili trećoj momčadi, uvijek ćemo o tome otvoreno raspravljati s McLarenom.”

Honda je u svojoj prvoj sezoni imala velikih problema s pouzdanošću, u čemu bi im druga momčad sigurno pomogla, ali problem su i performanse gdje Honda također zaostaje.

“Siguran sam da bi nam druga momčad povećala napredak po pitanju pouzdanosti, ali za performanse ne znam,” rekao je Arai.

Alonso je nedavno izjavio da je uvjeren da je Honda riješila probleme s ERS sustavom zbog kojih su McLarenovi vozači prerano ostajali bez električne snage, posebno na dužim stazama i da će se preko zime ubrzati više od dvije sekunde.

Sigurno da će se i druge momčadi poboljšati, ali ako se Alonsove tvrdnje pokažu točnim, McLaren bi se ponovno trebao vratiti u redovite osvajače bodova.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Singapur 2017. – Hamilton pobjednik, Verstappen i Ferrariji odustali

Lewis Hamilton na današnji je dan 2017. pobijedio na VN Singapura koja se vozila u promjen…