Honda još ‘barem mjesec dana’ neće riješiti problem s vibracijama

McLaren MCL32 Honda Chinese GP F1 2017 last corner Foto McLaren

Šef Hondina F1 projekta Yusuke Hasegawa kaže da će problem s prejakim vibracijama riješiti tek s novom specifikacijom motora koju neće uvesti još barem mjesec dana.

Hondinu novu pogonsku jedinicu RA617H muče velike vibracije prilikom promjena u viši stupanj prijenosa, a snaga je zbog toga ograničena i približno na razini kraja prošle sezone.

Japanci još od predsezonskih testiranja rade na novoj specifikaciji koja bi trebala ispraviti problem s vibracijama i donijeti očekivani napredak u snazi.

“Ne mislim da će se vozači složiti, ali mislim da smo smanjili vibracije u odnosu na početak sezone,” rekao je Hasegawa.

“Smanjivali smo ih postupno, ali još uvijek nismo u potpunosti riješili problem. Zato bi s idućom nadogradnjom problem trebali riješiti u potpunosti.”

“Ne možemo reći točan datum ili na kojoj utrci ćemo donijeti novi motor, ali ako budemo imali priliku voljeli bismo uvesti poboljšanu inačicu,” rekao je Hasegawa za Autosport.

Iako Honda još uvijek koristi isti motor kao i na predsezonskim testiranjima u Barceloni, ukidanje sustava tokena omogućava im veću slobodu kad je riječ u preinakama koje se ne računaju kao promjena motora.

“Poboljšali smo usisni sustav jer nema ograničenja ako trebamo promijeniti pakiranje motora,” rekao je.

“Ali još uvijek imamo ograničenja po pitanju broja motora u sezoni.”

Vozači ove godine na raspolaganju imaju po četiri primjerka pogonskih jedinica od kojih se svaka sastoji od šest elemenata za razliku od prošle godine kada su imali po jednu pogonsku jedinicu više zbog jedne utrke u kalendaru više.

Honda bi, prema trenutnim Hasegawinim predviđanjima, novu specifikaciju trebala donijeti u Monaku ili Kanadi, ovisno o ishodu inicijalnih testiranja.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Organizatori VN Nizozemske otkazali F1 utrku 2020.

Povratnička VN Nizozemske na stazi Zandvoort službeno je otkazana nakon što je inicijalno …