Honda odbacuje ‘size zero’ i slijedi Mercedesovu filozofiju

Fernando Alonso McLaren Honda MP4-31 European GP Baku F1 2016 top view Foto McLaren

Honda će u trećoj godini svoga povratka u Formulu 1 slijediti Mercedesov koncept odvojenog kompresora i turbine, navodi Autosport na temelju pouzdanih izvora bliskih momčadi.

McLarenov tehnički direktor Tim Goss prošloga je tjedna potvrdio da će nova Hondina pogonska jedinica za 2017. imati drugačiju arhitekturu na temelju znanja i iskustva stečenih tijekom prve dvije godine.

Goss nije htio otkriti o čemu je točno riječ, ali dobro informirani izvori tvrde da je šef Hondina F1 projekta Yusuke Hasegawa dao zeleno svjetlo za odbacivanje ‘size zero’ koncepta čiji je primarni cilj bio zauzeti što manje prostora u stražnjem kraju McLarenovih bolida i odlučio se okrenuti provjerenoj filozofiji koju Mercedes koristi od 2014.

Honda je i 2015. i 2016. turbinu i kompresor smjestila unutar V nagiba motora s unutarnjim izgaranjem kako bi dimenzije pogonske jedinice bile što manje. Mercedes je turbinu i kompresor smjestio s različitih strana motora i međusobno ih povezao osovinom koja prolazi kroz V-nagib njihova motora.

Iako su 2016. povećali dimenzije turbine i kompresora, vjeruje se da je premali turbo i dalje jedan od glavnih nedostataka Hondina motora koji bi trebao biti ispravljen za 2017.

Japanski proizvođač vjeruje da su nedostaci ‘size zero’ koncepta nadmašili njegove prednosti pa su se odlučili promijeniti raspored komponenti. Hladnjak vode bit će smješten u prostoru između motora i šasije što će značajno sniziti težište njihove pogonske jedinice.

Iako će dimenzije motora biti nešto veće nego dosad, McLaren bi i dalje trebao zadržati vrlo uzak stražnji kraj ključan za aerodinamičku učinkovitost difuzora i stražnjega krila.

Nakon što je Honda 2016. značajno poboljšala svoj ERS sustav, fokus za 2017. je na motoru s unutarnjim izgaranjem koji bi trebao imati novi sustav ubrizgavanja goriva (eng. multi-jet injector system) kako bi se gorivo bolje raspršilo unutar komore za izgaranje što je ključno za povećanje snage i učinkovitosti. Vjeruje se da slične sustave već koriste Mercedes, Ferrari i Renault.

Jedan od nedostataka Hondina motora, osim manjka snage, je i veća potrošnja goriva koja je Alonsa i Buttona prisiljavala da utrku startaju s težim bolidom, a kasnije štede gorivo i voze smanjenom brzinom. Novi sustav ubrizgavanja trebao bi smanjiti potrošnju goriva, ali ujedno i povećati maksimalnu snagu u jednom brzom krugu.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel – ‘Vremena ne znače puno, staza je danas bila uvjerljivo najgora’

Sebastian Vettel smatra da današnje najbolje vrijeme koje je odvozio na najmekšim gumama n…