Honda ohrabrena pouzdanošću, ali već rade na novoj specifikaciji

Vandoorne McLaren Australia F1 2017 Foto McLaren

Šef Hondina F1 programa Yusuke Hasegawa kaže da su ohrabreni pouzdanošću koju su pokazali na prvome danu prve utrke sezone u Australiji nakon loših predsezonskih testiranja u kojima su odvozili najmanje krugova od svih momčadi.

Alonso i Vandoorne su na prva dva treninga zajedno odvozili 84 kruga – Španjolac je završio 12. najbrži, a Belgijac 17. najbrži – što je Hondi dovoljan razlog za optimizam nakon teških testiranja u Barceloni.

“Danas smo uspjeli pokazati određeni napredak  po pitanju pouzdanosti i odvozili smo prva dva treninga bez većih problema,” rekao je Hasegawa.

“Za sutrašnje kvalifikacije imamo još prostora za napredak s novim mapama za bolje vozne karakteristike, ali naravno da nismo zadovoljni sa svojom trenutnom pozicijom.”

“Naporno ćemo raditi za treći trening kako bismo s McLarenom pronašli najbolje postavke bolida.”

Alonso nakon 12. najbržeg vremena vjeruje da postoji još prostora za napredak nakon što je za najbržim Hamiltonom zaostao 2.380 sekundi.

“Definitivno imamo prostora za napredak i moramo nastaviti raditi jer smo prilično daleko od najbržih,” rekao je pobjednik VN Australije 2006.

“Svakim izlaskom na stazu smo nešto naučili i uspjeli smo testirati neke nove komponente koje rade dobro, što je pozitivno.”

Honda već radi na novoj specifikaciji

Autosport doznaje da Honda već radi na značajno poboljšanoj pogonskoj jedinici koja će zadržati odvojeni kompresor i turbinu kao i na trenutnoj inačici, ali će imati velike promjene u samim komponentama.

“Razlika u snazi [u odnosu na Mercedes] je velika,” priznaje Hasegawa.

“Kako bismo povećali snagu moramo povećati razinu učinkovitosti izgaranja, ali kako bi to uspjeli moramo promijeniti hardware pogonske jedinice. Zato razvijam poboljšanu pogonsku jedinicu, ali trebat će nešto vremena da se dovrši.”

“Želio bih ju završiti unutar dva mjeseca.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Singapur 2017. – Hamilton pobjednik, Verstappen i Ferrariji odustali

Lewis Hamilton na današnji je dan 2017. pobijedio na VN Singapura koja se vozila u promjen…