Honda opet morala mijenjati pogonsku jedinicu

McLaren Honda ponovno je morala promijeniti pogonsku jedinicu u svom bolidu MCL32 nakon problema s elektronikom koju su prekinuli jutarnji dio testa za Stoffela Vandoornea.

Honda je prvoga tjedna odvozila samo 207 krugova s potpuno novom pogonskom jedinicom s kojom su ciljali Mercedesovu snagu s kraja 2016. i ovoga tjedna kronično im je potreban što veći broj krugova, kao i McLarenu koji je u još uvijek ranoj fazi upozavanja nove šasije.

Ali električni problem nakon samo 34 odvožena kruga za Stoffela Vandoornea prisilio je momčad da uoči nastavka testa promijeni cijelu pogonsku jedinicu.

“Uočili smo električni problem s pogonskom jedinicom u Stoffelovu bolidu.”

“Kako bi maksimalno iskoristili vrijeme na stazi, odlučili smo ju zamijeniti i istražiti problem kad pogonska jedinica bude izvan bolida.”

“Pogonska jedinica koju danas koristimo iste je specifikacije kao i ona iz prošloga tjedna.”

Honda je prošloga tjedna imala problem sa spremnikom ulja i drugim problemom čiji se uzrok još uvijek ne zna, a nastavak problema prvoga dana drugoga testa definitivno nije dobar znak uoči početka nove sezone, posebno jer Honda još uvijek nije isprobala specifikaciju motora za Melbourne.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA i Formula 1 potvrdile promjenu pravila za 2021.

Svjetsko motorsport vijeće ratificiralo je promjene pravila koje su donijeli FIA i Formula…