Honda je izvršila modifikacije na elektrici i softwareu svoje pogonske jedinice kako se problemi koje je na startu utrke u Mugellu imao Max Verstappen ne bi ponovili, potvrdili su iz Honde uoči utrke u Rusiji.

Verstappen se u Toskani kvalificirao na treće mjesto iza dva Mercedesa, ali unatoč dobrom startu ubrzo je ostao bez snage te ga je prestiglo nekoliko bolida, što je dovelo do pada u sredinu poretka gdje je bio žrtva incidenta u prvim zavojima.

Honda je nakon utrke istražila uzrok problema i zaključila da nije riječ o komponentama motora nego o kombinaciji nekoliko čimbenika vezanih uz elektriku i software koji su zajedno doveli do problema.

Toyoharu Tanabe uoči Rusije je potvrdio da je Honda pripremila kontramjere kako se problem ne bi ponovio u preostalim utrkama ove sezone.

“Naš prioritet nakon Mugella bio je pažljivo analizirati razloge Maxova odustajanja u toj utrci,” rekao je Tanabe.

“Naša istraga pokazala je da je nekoliko čimbenika uzrokovalo problem i uspjeli smo primijeniti kontramjere kako bi se nosili sa svakim od njih kako se kvar ne bi ponovio.”

Honda će u Rusiji uvesti nove elemente pogonskih jedinica za neke od svoja četiri vozača, nevezano uz probleme koji su se pojavili u Mugellu.

2020 Tuscan GP Verstappen Red Bull on exit kerb rear end Photo Red Bull

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull planira koristiti Hondine motore i 2022.

Red Bull želi nastaviti koristiti Hondine pogonske jedinice i nakon što se japanski proizv…