Honda potrošila sedam tokena za Spa

Fernando Alonso McLaren Honda MP4-31 China GP F1 2016 rear

Honda je uoči VN Belgije potrošila sedam tokena na razvoj motora s unutarnjim izgaranjem i kompresor turbine, a do kraja sezone imaju još tri na raspolaganju.

Šef Hondina F1 projekta Yusuke Hasegawa prethodno je naglasio da do kraja sezone planiraju uvesti još dva poboljšanja i da žele potrošiti sve raspoložive tokene.

Prva nadogradnja trebala je stići uoči VN Belgije, a britanski Autosport prenosi da će upravo to i dogoditi.

Nakon što su 2016. značajno napredovali sa svojim ERS sustavom, Honda je usredotočena na motor s unutarnjim izgaranjem koji zaostaje snagom i potrošnjom.

Sedam tokena koje su potrošili uoči Belgije uključuje tri tokena potrošena na novi sustav izgaranja motora, dva tokena na novi sustav za gorivo i dva tokena na novi kompresor turbine.

Fernando Alonso McLaren Honda MP4-31 Canada GP F1 2016 hairpin exit Foto McLaren
Honda je u Kanadi donijela novi turbo punjač na koji su potrošili dva tokena, a nadogradnja u Belgiji bit će im treća ove sezone nakon što su na Silverstoneu donijeli novi usisni sustav

Novi kompresor uveden je s ciljem poboljšanja učinkovitosti skupljanja energije.

Honda je nakon novog turba u Kanadi priznala da su žrtvovali nešto snage iz ispušnog sustava kako bi popravili učinkovitost turba i da su zbog toga smanjili snagu motora.

Na VN Velike Britanije potrošili su dodatne tokene na novi usisni sustav koji je trebao vratiti taj gubitak, a Alonso je na brzom Silverstoneu ušao u Q3.

Autosport prenosi da će i ExxonMobil donijeti i novu specifikaciju goriva koja je prilagođena najnovijoj specifikaciji Hondina motora.

Dobitak u snazi neće biti dramatičan, (navodno 20 KS, zajedno s gorivom), ali u Hondi se nadaju da će vozači moći osjetiti razliku i razvojni pravac kojim će Honda ići 2017.

Osim povećane snage, poboljšanja će poboljšati i učinkovitost cijeloga sustava što u utrci znači manje štednje goriva i više krugova na agresivnijim postavkama motora.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

1 Komentar na "Honda potrošila sedam tokena za Spa"

Sortiraj od:   najnovijeg | najstarijeg | s najviše glasova
FerrariHR
Pretplatnik

Aj neka im krene više. Biće i nama lakše.

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ricciardo želi popraviti svoje ‘osobne slabosti’ u Sochiju

Daniel Ricciardo svjestan je da još uvijek nije u potpunosti savladao izazove koje pred vo…