Honda očekuje da će u novu F1 sezonu 2019. startati s trećim najjačim motorom i time prestići Renault s kojim su se otprilike izjednačili po pitanju maksimalne snage u posljednjoj trećini 2018., a tijekom sezone žele sustići vodeći Mercedes i Ferrari.

Japanski proizvođač motora muči se sustići vodeće proizvođače otkako su se 2015. vratili u Formulu 1 s McLarenom, a ove godine prvi puta će tri sezone zaredom koristiti isti koncept motora i to po uzoru na Mercedes s turbinom i kompresorom na različitim stranama motora.

Nakon tri godine s McLarenom i jedne sezone s Toro Rossom, Honda će 2019. imati dva klijenta, obje Red Bullove momčadi, što će im pomoći u razvoju jer će imati dvostruko više podataka na stazi.

Šef Hondina motorsport odjela Masashi Yamamoto za Autosport je izjavio da bi 2019. voljeli započeti kao ‘barem treći’ proizvođač kad je riječ o snazi motora iako je Red Bull već priznao da ne očekuju savršenu pouzdanost i da su spremni koristiti više od predviđena tri motora po vozaču.

“Jako ćemo napredovati tijekom zime, voljeli bismo barem započeti sezonu kao treći među proizvođačima i onda pokušati sustići vodeće tijekom sezone,” otkrio je ambiciozan Hondin plan Yamamoto.

“Ne želimo si zadati točan rok, ali Mercedes i Ferrari imaju puno znanja o sivim zonama te su i dalje ispred nas. Ali nakon četiri godine razvoja i pokušavanja, mislim da smo pronašli pravi put, puno jasniji nego prije godinu ili dvije.”

“Zato mislim da možemo ubrzati svoj razvoj.”

Honda je s najnovijom specifikacijom motora u F1 2018. navodno sustigla ili možda i prestigla Renault koji je već izjavio, a McLaren potvrdio, da su ove zime pronašli dosad najveći skok u snazi.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Red Bull vjeruje da bi Verstappen pobijedio i u McLarenu i Mercedesu

Red Bullov dugogodišnji motorsport savjetnik Helmut Marko vjeruje da bi Max Verstappen pob…