Šef Red Bullove F1 momčadi Christian Horner potvrdio je da će njihov partner Honda donijeti novu specifikaciju motora na prvu utrku sezone u Austriji, a Red Bull će donijeti seriju poboljšanja na svoj RB16.

Zbog kasnoga početka sezone sve će momčadi imati manja ili veća poboljšanja na svojim bolidima i motorima, a Red Bull je potvrdio da će zbog tri mjeseca kasnijega starta Honda imati spremnu novu specifikaciju motora.

“Imamo nadogradnju motora i time zapravo uvodimo ono što bi trebao biti motor broj dva, a koji će sada postati motor broj jedan,” rekao je Horner.

“Zato je u sve aspekte bolida uloženo jako puno rada, bila je to utrka s vremenom kako bismo ta poboljšanja uspjeli dovesti na bolid od ponovnoga otvaranja tvornice početkom lipnja.”

“Uoči druge sezone s Hondom naš odnos čini se puno integriraniji. Imali smo sjajnu prvu sezonu s Hondom osvojivši tri utrke i sad želimo nastaviti graditi na tome.”

“Oni su ambiciozni, dijele iste ambicije kao i mi, a radili su nevjerojatno naporno tijekom zime i naravno da u ovu sezonu ulaze s većim očekivanjima.”

“Riječ je o ključnom dijelu bolida i ključnom partneru za nas u nastojanju da se u budućnosti borimo na naslove prvaka.”

Horner je potvrdio ono što je već izjavio Red Bullov motorsport savjetnik Helmut Marko – Red Bull će na svoj RB16 donijeti poboljšanja na šasiji koja su trebala stizati u nekoliko navrata.

“Imali bismo poboljšanja na prvim europskim utrkama na Zandvoortu i Barceloni, a uslijedila bi nova poboljšanja za Montreal,” rekao je.

“Naravno, sva poboljšanja spremna za izradu prije zatvaranja tvornice, uz ono što smo naučili prije zatvaranja, sada su implementirana na bolid koji je prepun manjih revizija koje su dio razvojnoga procesa, što su sigurno učinile i druge momčadi.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

‘Senzacionalni’ Verstappen Brawna podsjetio na Schumachera

Ross Brawn kaže da ga je Max Verstappen na prošloj utrci na Silverstoneu 'na puno načina' …