Honda u Austriju donosi treću specifikaciju za oba vozača

McLaren Honda MCL32 garage rear Azerbaijan GP F1 2017 Photo McLaren

Honda je potvrdila da će nakon uspješnoga testa nove specifikacije motora u Azerbajdžanu istu koristiti i na idućoj utrci u Austriji i to u oba bolida.

Japanski proizvođač u Bakuu je u Alonsovom bolidu testirao treću specifikaciju motora koja donosi do 30 KS i za koju su ljudi iz Honde potvrdili da donosi nekoliko desetinki sekunde po krugu. Riječ je tek o prvom dijelu planirane nadogradnje, a drugi dio trebao bi stići nakon ljetne pauze, uoči utrka na brzim stazama u Belgiji i Italiji.

Alonso je uspješno testirao treću specifikaciju motora koju nisu odlučili koristiti u ostatku vikenda jer je problem s mjenjačem uzrokovao nagli skok broja okretaja motora pa Honda nije htjela riskirati.

Analiza podataka nakon utrke u Bakuu, gdje je Alonso devetim mjestom osvojio prve bodove za McLaren u 2017., pokazala je da je novi motor snažniji i dovoljno pouzdan kako bi ga odlučili koristiti na idućoj utrci u Austriji koja je također vrlo zahtjevna za motore.

“Iako još uvijek imamo velik zaostatak za vodećima, bio je to sjajan rezultat ako uzmemo u obzir da smo startali sa začelja na stazi kojoj je snaga motora vrlo bitna,” rekao je Hondin Yutuke Hasegawa.

“Za iduću utrku u Austriji, donijet ćemo našu poboljšanu ‘Spec 3’ pogonsku jedinicu za oba bolida nakon uspješnoga testa u Azerbajdžanu.”

“U međuvremenu, nastavit ćemo svoj razvoj i dati sve od sebe kako bismo nastavili smanjivati zaostatak.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Kubica najbrži na prvom danu za Alfa Romeo, Verstappen drugi

Robert Kubica ostao je najbrži na kraju prvoga dana drugoga testa u Barceloni za Alfa Rome…