Honda u Baku donijela dio nadogradnje koja nosi do 30 KS

McLaren Honda MCL32 garage rollout Photo McLaren

McLarenovi vozači dobit će velike kazne na startu utrke u Bakuu zbog još novih dijelova Hondine pogonske jedinice, ali vozači nisu htjeli komentirati donose li novi dijelovi više snage.

Izvori bliski McLarenu i Hondi tvrde da novi dijelovi zaista donose više snage iako je novi MGU-H redizajniran kako bi bio izdržljiviji, ali Honda će u petak isprobati nekoliko novih dijelova koji su dio paketa planirane nadogradnje koju će koristiti ovisno o uspješnosti testa.

Nadogradnja je trebala stići na VN Kanade gdje je Alonso skoro osvojio prvi bod u sezoni, ali kasnila je zbog problema s pouzdanošću i isporuke nove specifikacije Castrolova ulja s kojim se Honda mučila na predsezonskim testiranjima.

McLarenovo strpljenje pri samome je kraju što je vidljivo iz izjava izvršnog direktora Zaka Browna i Fernanda Alonsa i sve se glasnije spominju druge mogućnosti za 2018., posebno povratak Mercedesu.

Ali Honda nastavlja sa zacrtanim planom i u Baku donose prvi dio nadogradnje. Koliko snage donosi nitko ne zna. McLarenu su rekli da donosi 12 KS, ali to bi lako moglo biti zbog straha da opet neće ispuniti obećanje pa su se odlučili za konzervativniju procjenu.

Iz drugih izvora Auto Motor und Sport saznaje da je Honda u Baku donijela oko 30 KS, što je polovica predviđenoga napretka u snazi od 60 KS koliko bi trebala nositi cijela nadogradnja.

Drugi dio nadogradnje stići će nakon ljetne pauze, taman za brze staze u Belgiji i Italiji.

Honda je već objavila da će i Vandoorne i Alonso dobiti nove MGU-H i turbo punjače, a Vandoorne će nakon drugoga treninga dobiti još novi dijelova. Japanci će tijekom petka isprobati modifikacije na brojnim komponentama, a s obzirom da startaju sa začelja ne moraju brinuti o kaznama.

Osim same pouzdanosti, u Hondinom slučaju upitne su i vozne karakteristike nove specifikacije kao i vibracije koje su uzrokovale velike probleme još od predsezonskih testiranja.

Ukoliko vozne karakteristike i razine vibracija ne budu zadovoljavajuće, vozači će se vratiti staroj specifikaciji.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Alonso službeno potvrđen kao Renaultov F1 vozač od 2021.

Fernando Alonso iduće sezone vraća se u Formulu 1 kao vozač Renaulta s kojim je potpisao n…