Honda je zahvaljujući svojoj pripremljenosti za jedinstvene uvjete u Meksiku imala manji zaostatak za ostalim proizvođačima motora, izjavio je šef njihova F1 projekta Yusuke Hasegawa.

Još uoči početka vikenda Honda je odlučila zamijeniti pogonske jedinice i Alonsu i Vandoorneu iako im je to donijelo i start sa začelja, ali procjena je bila da na ovakvoj stazi ionako nemaju previše šanse za dobar rezultat pa se nadaju da će u Brazilu i Abu Dhabiju bez kazni moći do dobrih rezultata.

Ali McLaren je od samoga početka vikenda iznenadio dobrim vremenima na slobodnim treninzima, a Alonso je bio peti najbrži u Q1 s 0.192 sekunde zaostatka za najbržim Hamiltonom. Drugi i treći dio kvalifikacija McLarenovi vozači nisu vozili, a Alonso je u utrci osvojio bod iako je startao tek 18.

“Prije nego što smo došli ovdje mislili smo da će performanse našega motora biti lošije od ostalih momčadi i da će učinak visoke nadmorske visine [2250 m] biti velik,” rekao je Hasegawa.

“Ali performanse su bile bolje od očekivanih. Sakura je naporno radila kako bi pronašli dobre postavke za ovakve uvjete pa zbog toga imamo puno manji deficit snage nego što smo očekivali.”

“Zaostatak je manji. Relativne performanse i dalje su malo iza, ali mislimo da možemo uhvatiti priključak.”

Honda poboljšala korelaciju dinamometra i uvjeta na stazi

Hasegawa kaže da Honda dosad nije mogla kvalitetno simulirati uvjete visoke nadmorske visine, ali da su napravili korak naprijed po tom pitanju, točno na vrijeme uoči VN Meksika.

“Prije na dinamometru nismo mogli simulirati dobre uvjete visoke nadmorske vidine. Ali prošloga tjedna smo u Sakuri napravili korak naprije. Korelacija je mnogo bolja od početka sezone.”

“I dalje nije 100% kao na stazi pa i dalje moramo raditi, ali gotovo smo zadovoljni situacijom.”

McLaren Honda se i dalje nalazi na 9. mjestu u poretku konstruktora, 23 boda iza Haasa.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

1 Komentar na "Honda u Meksiku imala manji zaostatak nego inače"

Sortiraj od:   najnovijeg | najstarijeg | s najviše glasova
west
Pretplatnik

Sve je to zbog nadmorske visine i rijeđeg zraka kada se može anulirat prednost jačih motora pa otud i ova dosta uvjerljiva pobjeda Red Bulla gdje im nedostatak Renaultovog motora nije išao na štetu!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton unatoč Mercedesovim problemima želi više zaustavljanja u boksu

Lewis Hamilton kaže da Formula 1 više ne bi trebala imati utrke sa samo jednim zaustavljan…