Japanski proizvođač motora na idućoj utrci sezone u Azerbajdžanu donosi novu specifikaciju motora s nešto više performansi i poboljšanom pouzdanošću uoči vrlo teške utrke na ulicama Bakua.

Sva četiri vozača koja koriste Hondine motore dobit će novi V6 motor, a još nije poznato hoće li dobiti i još neki od elemenata pogonske jedinice RA619H.

Kako vozači na raspolaganju imaju po tri motora, turba i MGU-H u sezoni, proizvođači motora nove specifikacije obično uvode oko sedme i četrnaeste utrke, ali Honda je uranila zbog zabrinutosti oko pouzdanosti pri čemu su uspjeli izvući i još malo performansi.

“Nova specifikacija ima poboljšanu izdržljivost, trajnost i bolju pouzdanost,” rekao je Hondin Toyoharu Tanabe.

“Također, imat ćemo i blago poboljšane performanse.”

Honda je na prve tri utrke bila prilično pouzdana, ali su Toro Rossovi vozači Kvyat i Albon morali koristiti druge motore u Kini zbog problema koje su otkrili na Kvyatovoj pogonskoj jedinici nakon prvoga treninga i zbog Albonova sudara.

Japanski proizvođač kaže da je Kvyatov problem povezan s problemom ‘kontrole kvalitete’ i da je to jedan od razloga zašto već na četvrtoj utrci sezone uvode novu specifikaciju motora.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Williams predstavio FW43B u novim bojama

Williams je pokazao svoj novi F1 bolid za 2021. FW43B s kojim će se natjecati u novoj F1 s…