Japanski proizvođač vjeruje da unatoč problematičnom razvoju nove pogonske jedinice do kraja sezone po snazi mogu prestići Renault.

Honda je za 2017. potpuno promijenila arhitekturu pogonske jedinice zbog čega su imali velikih problema s pouzdanošću i vibracijama, a zbog čega su snagom na početku sezone zaostajali još više nego na kraju 2016.

Ali korak po korak, Honda je rješavala probleme na pogonskoj jedinici RA617H i u Azerbajdžanu su prvi put isprobali treću specifikaciju motora koju nakon toga koriste i Alonso i Vandoorne i koja im je pomogla da u Mađarskoj prvi puta s oba bolida osvoje bodove.

“Mislim da možemo zadržati istu brzinu povećanja snage, ali teško je uloviti Mercedes ili Ferrari. Zaista želim da do kraja sezone po snazi budemo ispred Renaulta,” rekao je Yusuke Hasegawa.

Kad su ga Autosportovi novinari pitali misli li da je takva mogućnost realna s obzirom na zaostatak koji imaju za ostalim proizvođačima, Hasegawa nema dvojbi.

“Da, vidim to u podacima.”

“Neću vam reći brojke, ali smanjujemo zaostatak.”

“Trenutno smo najbliže svojim suparnicima otkako smo se 2015. vratili u Formulu 1.”

Na kraju prošle godine Honda je zaostajala oko 100 KS za Mercedesom i oko 50 KS za Renaultom.

U Mađarskoj prvi puta sigurni u pouzdanost

McLaren Honda MCL32 nose Hungarian GP F1 2017 Photo XPB

Honda je u Mađarskoj ostvarila plasman sezone (šesto mjesto za Alonsa) i prvi najbrži krug u sezoni (također Alonso), ali su i priznali da prvi puta ove godine nisu strahovali hoće li završiti utrku.

“Vozne osobine su OK, ali vozači su i dalje naglašavali nedostatak snage,” rekao je Hasegawa.

“Vrlo su sigurni u bolid, što je dobro, ali i dalje je teško izazvati najbolje tri momčadi.”

Honda intenzivno radi na četvrtoj specifikaciji motora koju će uvesti čim pokaže rezultate na testnom stolu, a neki izvori tvrde da bi se to moglo dogoditi već u Belgiji ili Italiji.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton otkrio najvažniju stvar koju je naučio od Laude

Lewis Hamilton objasnio je koja je najvažnija stvar koju je naučio od trostrukoga svjetsko…