Red Bullov šef F1 momčadi Christian Horner smatra da ni Hollywood ne bi smislio bolji scenarij za F1 sezonu 2021. kojoj nije nedostajalo dramatičnih trenutaka, a vrhunac je bio nevjerojatan posljednji krug VN Abu Dhabija u kojem je Max Verstappen prestigao Lewisa Hamiltona.

Red Bull i Mercedes imali su nevjerojatnu borbu cijele sezone koju su nam najavili već u prvoj utrci u Bahrainu gdje su se Hamilton i Verstappen borili za pobjedu, a odnos snaga između dvije najjače momčadi mijenjao se iz vikenda u vikend.

Verstappen i Hamilton mijenjali su se na poziciji vodećega u prvenstvu, ali unatoč naletu Hamiltona i Mercedesa u posljednje četiri utrke Verstappen i Red Bull iskoristili su priliku koja im se ukazala s kasnim sigurnosnim automobilom, preuzeli rizik s promjenom guma i to im se na kraju isplatilo.

“Mislim da je prije 47 godina posljednji puta bilo da su vozači uoči posljednje utrke imali isti broj bodova,” rekao je Horner misleći na 1974. godinu kada su Fittipaldi i Regazzoni vodili borbu za naslov koji je na kraju osvojio Fittipaldi.

“Mislim da ni scenarist u Hollywoodu ne bi smislio sve preokrete ove sezone. A popularnost Formule 1 probila je sve granice.”

“Finale sezone bilo je vjerojatno najveći sportski događaj godine.”

“A broj novih navijača je zapanjujući i fenomenalan.”

Verstappen je primio svoj trofej za naslov prvaka na FIA-inoj dodjeli nagrada u Parizu na kojoj Hamilton i Wolff nisu bili prisutni, a Horner smatra da je to šteta.

“Mislim da je to šteta, konstruktorsko prvenstvo ima puno fiskalne vrijednosti, tu se dijeli novac. Iako je vozačko prvenstvo prestižnije, vrijednost je uz konstruktorsko prvenstvo.”

Horner se osvrnuo i na poruke između kontrole utrke i šefova momčadi koje su se ove godine prvi puta prikazivale, što je otkrilo koliko je zapravo lobiranja iza scene.

“Jako sam se borio da se te poruke krenu prenositi, Charle Whiting [bivši FIA-in trkaći direktor] nikad nije bio za to, ali Stefano Domenicali smatrao je da bi bilo zanimljivo čuti dinamiku te komunikacije.”

“Dvaput razmislite prije nego pritisnete gumb jer znate da to ide uživo. Svi smo iznenađeni količinom lobiranja koja se događa, posebno od nekih momčadi.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bullu prijeti isključenje iz prvenstva zbog navodnoga kršenja ograničenja budžeta

Red Bullu prijeti velika kazna i isključenje iz prvenstva zbog mogućega kršenja ograničenj…