2024-Saudi-Arabian-GP-Verstappen-and-Perez-Red-Bull-Photo-Red-Bull

Red Bullov F1 šef Christian Horner kaže da nema smisla da momčad pokušava prisilno zadržati Maxa Verstappena ukoliko on odluči napustiti momčad prije isteka ugovora na kraju 2028. i da nijedan pojedinac nije važniji od momčadi.

Iako Red Bullu na stazi sve ide od ruke, s dvije dvostruke pobjede na prve dvije utrke nove sezone, izvan staze je prilično kaotično.

Nakon što je Horner bio u središtu pozornosti zbog svoje istrage, oglasio se Jos Verstappen koji je rekao da Horner mora otići, a posljednjih nekoliko dana na red je došao Helmut Marko koji je također bio predmet interne istrage.

Trostruki svjetski prvak Verstappen javno je dao podršku Marku i rekao da će napustiti momčad ukoliko Marko ode, a Mercedesov Toto Wolff već je izrazio interes da obojici ponudi posao.

“Helmut je konzultant Red Bull GmbH. Dakle, kakva god da je bila rasprava, ona je bila između njih, a ne nas kao momčadi,” rekao je Horner.

“Max je važan član naše momčadi. On je cijenjeni član naše momčadi. On je prekrasan vozač, ali svatko ima svoju ulogu u ovoj momčadi. Mi smo momčad. I nijedan pojedinac nije veći od momčadi.”

“To je kao i sve u životu, ne možete nekoga prisiliti da bude negdje samo zbog komada papira.”

“Ako netko ne želi biti u ovoj momčadi, onda nećemo nikoga prisiljavati, protiv njegove volje, da bude ovdje.”

“To vrijedi bilo da se radi o operateru stroja ili dizajneru ili bilo kojoj drugoj poziciji u tvrtki.”

Dok je Marko zauzeo središte pozornosti u Džedi, tjedan dana ranije u središtu pozornosti bio je Jos Verstappen, koji je upozorio da će momčad eksplodirati ako Horner ne ode.

Upitan može li se riješiti situacija s ocem svjetskog prvaka, Horner je rekao: “Nagađanja su očito velika,” rekao je.

“Ali najvažnija stvar je momčad i fokusiranje na performanse na stazi. To postižete samo ako imate duh, kulturu i odlučnost u cijeloj tvrtki.

“Kao voditelj momčadi i CEO, ja sam odgovoran za vođenje i rad ove momčadi. Dakle, svatko mora raditi svoj dio. Max radi svoj dio, a svi ostali rade svoj dio.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Dva McLarena ispred dva Ferrarija uoči kvalifikacija u Imoli

Oscar Piastri i Lando Norris postavili su dva najbrža vremena na trećem slobodnom treningu…