Christian Horner smatra da je potez kojim je Lewis Hamilton pokušao prestići Maxa Verstappena s unutarnje strane zavoja Copse bio očajnički, a njegovu je vožnju nazvao ‘prljavom’.

Hamilton je za incident s Verstappenom, zbog kojega je Nizozemac odustao u prvom krugu i završio u bolnici na pregledu, dobio deset sekundi kazne, ali ni to ga nije zaustavilo da pobijedi Leclerca u Ferrariju koji je vodio veći dio utrke.

Horner je nakon incidenta vršio pritisak na direktora utrke Masija i rekao da smatra da je Hamilton 100% kriv za incident, a nakon utrke je za Channel 4 izjavio da je Hamiltonov potez bio očajnički.

“Mislim da je to bio očajnički potez,” rekao je Horner.

“Nije uspio prestići ga u prvom dijelu kruga, na što se očito pripremao, a nakon toga je povukao taj očajnički potez gurajući svoj kotač s unutarnje strane što jednostavno ne radite.”

“Vi znate jako dobro da je Copse jedan od najbržih zavoja na svijetu. Tu ne gurate svoj kotač s unutarnje strane, to je prljava vožnja.”

Verstappen je pretrpio snažan udarac čiji je intenzitet bio 51 puta veći od ubrzanja sile teže, a u barijere je udario desnom stranom bolida koji je potpuno uništen i čija se oštećenja procjenjuju na više od milijun funti.

“Srećom pa je odšetao nakon incidenta,” rekao je Horner za Verstappena.

“Jako je potresen. Završio je u liječničkom centru na provjerama, ali veliko je olakšanje vidjeti ga da je odšetao jer je taj zavoj jedan od najbržih u kalendaru.”

Snimku sudara između Hamiltona i Verstappena možete pogledati na stranicama Sportkluba.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull priložio zahtjev za razmatranje FIA-ine odluke oko sudara

Red Bull je uložio službeni zahtjev u kojem straže da FIA-ini suci razmotre svoju odluku o…