Lewis Hamilton nedavno je izjavio da se boji da će Red Bull dominirati i iduće dvije godine zahvaljujući velikoj prednosti koju su pokazali ove sezone što je odlučno odbacio Christian Horner koji vjeruje da će ih suparnici postupno sustići.

Red Bull je najbolje otvorio novu eru pravila 2022. i nastavio graditi na najboljim temeljima, a iako se njihova prednost u završnici prošle godine činila ne tako velika, na početku ove godine ponovno su bili klasa za sebe.

Ove godine Red Bull je izgubio samo jednu utrku, VN Singapura, a Verstappen iz utrke u utrku ruši vlastite rekorde.

“Red Bull je tako daleko, mislim da će vjerojatno biti vrlo daleko sljedećih nekoliko godina”, rekao je Hamilton nedavno.

Mercedes je prije godinu dana u Brazilu ostvario svoju posljednju pobjedu, a ako do pobjede ne dođu na preostale dvije utrke imat će prvu sezonu bez pobjede još od 2011. i prekinuti niz od 11 uzastopnih sezona s barem jednom pobjedom.

Dok mnogi ukazuju na sve bolju formu McLarena, a drugi na uvjerenje da će Mercedes i Ferrari naučiti iz ovogodišnjih pogrešaka, činjenica da nema značajnih promjena pravila daje naslutiti da će Red Bull iskoristiti dominantnu poziciju za nastavak sjajnoga niza.

“Uvijek je teško procijeniti takve stvari”, rekao je Horner za Autosport.

“Mislim da se puno svjetskih prvenstava osvaja u zračnim tunelima u ovo doba godine.”

“Mislim da imamo sjajan bolid, imamo sjajnu osnovu. Moramo to nastaviti razvijati, ali naravno, dobici će se smanjivati jer pogađate vrh krivulje.”

“I možete vidjeti da su svi ostali sve bliže i bliže. Doći će nam još bliže i to će nas više rastezati.”

“Momčad je vrlo, vrlo motivirana. Vidi se da nitko nije popustio otkad smo osvojili prvenstvo. Svi su još uvijek u potpunosti u tome.”

Posljednja Red Bullova sezona bez pobjede je 2015. kada je Mercedes osvojio 16, a Ferrari tri utrke.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Brazil 2018. – Hamilton pobjednik, okršaj Verstappena i Ocona

Lewis Hamilton slavio je na VN Brazila na današnji dan 2018. nakon što se Max Verstappen i…