Šef Red Bullove F1 momčadi Christian Horner potpisao je novi ugovor s momčadi koja mu jamči poziciju šefa momčadi do 2026., potvrdio je Red Bullov motorsport savjetnik Helmut Marko.

Horner je šef Red Bullove F1 momčadi od njihovoga početka u Formuli 1 2005., a nakon što je nagovorio Adriana Neweya na dolazak iz McLarena Horner je predvodio momčad na putu prema prvim pobjedama 2009. i prvim naslovima prvaka 2010., 2011., 2012. i 2013.

Nakon nekoliko osrednjih sezona s Renaultom Red Bull je 2019. osigurao Hondine pogonske jedinice s kojima su ove godine osvojili vozački naslov prvaka s Verstappenom, a Marko je potvrdio da će Horner na svojoj poziciji ostati barem još pet godina.

“Christian je šef momčadi, on je u oku javnosti, a ja sam više u pozadini,” rekao je Marko za Red Bullovu televiziju Servus TV.

“Ali prilično dobro koordiniramo stvari, postavljamo smjer cijele momčadi. U političkom smislu obično govorimo istim jezikom i vjerujem da uspjeh pokazuje da smo u pravu.”

“Dietrich Mateschitz govorio je ‘tko je Christian?’ kad Christian nije imao iskustva u Formuli 1.”

“Ali ja sam ga znao iz Formule 3000 i drugih juniorskih kategorija i znao sam za njegove ambicije i vještine. Sad se to razvilo u nešto veliko.”

“On je karizmatičan šef momčadi koji je, još prije tebe, bio u procesu produljenja ugovora do 2026.,” rekao je Marko obraćajući se Verstappenu.

“Unutar cijele momčadi, ili barem za ključne pozicije, želimo stabilnost za godine tranzicije koje dolaze, s novim pravilima za motore i šasiju tako da imamo solidnu momčad za to.”

2021 Abu Dhabi GP Verstappen and Horner on the podium Photo Red Bull
Verstappen i Horner slave osvajanje naslova 2021. u Abu Dhabiju (Photo: Red Bull)
Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bullu prijeti isključenje iz prvenstva zbog navodnoga kršenja ograničenja budžeta

Red Bullu prijeti velika kazna i isključenje iz prvenstva zbog mogućega kršenja ograničenj…