Hrvatska bi po prvi puta u svojoj povijesti mogla biti domaćin utrke Svjetskog prvenstva u reliju ukoliko se dogodi očekivani scenarij i Poljska ispadne iz kalendara.

Hrvatski premijer Andrej Plenković već se sastao s WRC delegacijom u Zagrebu ranije ove godine s temom vladine potpore mogućem održavanju ovoga sportskoga događaja.

Utrka bi se održala na mješovitoj podlozi, kombinaciji asfalta i makadama, a neimenovani izvor za Autosport tvrdi da bi Hrvatska sigurno trebala ući u WRC kalendar 2018. ukoliko Poljska otpadne.

Poljska će gotovo sigurno biti izbačena iz kalendara zbog problema s kontrolom publike na ovogodišnjem reliju.

“Ako Poljska ode i WRC promotor i dalje bude htio 14 utrka u sezoni, tada bi Hrvatska trebala ući u kalendar.”

“U slučaju odlaska Poljske, a sve indikacije govore da bi to trebao biti slučaj, onda ovisi moželi promotor uvjeriti FIA-u u spremnost Hrvatske za održavanje utrke i proizvođače u atraktivnost Hrvatske kao lokacije.”

Donedavno je u igri za WRC kalendar 2018. bio i Novi Zeland, ali Autosport prenosi da su njihove nade u potpunosti ugašene i da su u prvom planu Turska i Hrvatska.

Izvori bliski WRC promotorima i FIA-i potvrdili su da je Turska spremna s novim makadamskim relijem, vjerojatno za rujan iduće godine. Turska je posljednji put bila domaćin WRC utrke 2010., a utrke Formule 1 2011.

WRC će kalendar za 2018. predstaviti u kolovozu u Njemačkoj.

Učitaj još iz wrc

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Sainz će nastupiti na posljednjoj dionici relija Monte Carlo

Renaultov F1 vozač Carlos Sainz nastupit će na posljednjoj dionici prve utrke WRC sezone u…