Nico Hulkenberg i dalje je pretežak iako je Renault u Austriji uveo novu, lakšu i kompaktniju inačicu MGU-K, a Nijemac je i dalje u lošijoj poziciji od svoga momčadskog kolege Carlosa Sainza.

Hulkenberg je jedan od najviših i najtežih vozača u Formuli 1 pa je s veseljem dočekao novi Renaultov MGU-K koji je od prethodnoga lakši 2.5 kilograma što mu omogućuje da se približi granici minimalne težine koja u F1 2018. iznosi 733 kilograma, 5 kg više nego 2017. zbog uvođenja halo sustava.

“Na Paul Ricardu, moj bolid je sa mnom u kokpitu bio četiri kilograma teži od minimalne težine,” rekao je Hulkenberg u Austriji.

“Sad je samo 1.5 kg iznad te granice.”

Deset kilograma u Formuli 1 vrijedi između tri i četiri desetinke po krugu što znači da je Hulkenberg od Sainza prije Austrije gubio oko dvije desetinke sekunde po krugu na račun veće težine zato jer Renault R.S.18 nije dovoljno lagan da se i s Hulkenbergom spusti ispod minimalnih 733 kg.

Sainz je oko osam kilograma lakši od Hulkenberga pa se on bez problema spusti ispod minimalnih 733 kg čak i bez novoga MGU-K dok je Hulkenbergu on bio prijeko potreban.

Renault je u kvalifikacijama prvi puta ove sezone na raspolaganju ima posebni način rada motora koji je njihovim vozačima, kao i vozačima McLarena i Red Bulla, donio oko 10-15 KS, ali Hulkenberg kaže da se takvo malo poboljšanje na oko 1000 KS gotovo i ne osjeti.

“Nije to bio neki party u kokpitu,” referencirao se Hulkenberg na popularni termin ‘party mode’ koji označava posebni način rada motora koji kratkotrajno pruža veću snagu.

“Porast performansi i ne osjetite. Ne mogu reći da mi je to promijenilo svijet.”

Haas u Austriji u drugoj ligi

Renault je ove sezone često bio četvrta najbrža momčad, ali u Austriji je tu titulu ponovno odnio Haas koji je čak pobijedio jednoga Red Bulla u kvalifikacijama.

“Bili su brzi u srednje brzim i brzim zavojima, bježali su nam u zavojima od 6 do 10.”

“Ali Red Bull Ring je i staza motora pa su nam bježali i na pravcima,” dodao je šef operacija Alan Permane.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Pirelli najavio istragu oko pucanja guma u završnici utrke

Mario Isola iz Pirellija najavio je detaljnu istragu oko pucanja njihovih guma u završnici…