Nico Hulkenberg odustao je zbog problema s Renaultovim MGU-K koji ih muči od početka sezone iako je momčad svim svojim bolidima dala nove primjerke poboljšane kinetičke motor – generatorske jedinice.

Renault je preko zime napravio veliki korak naprijed po pitanju snage svoje pogonske jedinice, ali pouzdanost nije na očekivanoj razini pa su McLarenovi i Renaultovi bolidi u prve tri utrke imali nekoliko odustajanja zbog pogonske jedinice.

Problematični dio je MGU-K koji isporučuje električnu snagu na pogonsku osovinu i koji smije isporučiti najviše 120 kW tijekom 33.3 s u jednom krugu.

Renault je u Kini isporučio novi MGU-K za Norrisa, Hulkenberga i Ricciarda dok je Sainz novi MGU-K dobio još u Bahrainu nakon kvara u Australiji.

“Pogledat ćemo što se dogodilo nakon vikenda i usredotočiti se na iduću utrku,” rekao je Renaultov Cyril Abiteboul.

“Još je prerano reći što se točno dogodilo, ali imali smo problem u Melbourneu i reagirali smo vrlo brzo s novim dijelom samo za Carlosa.”

“Morali smo jako pritiskati u produkciji novih dijelova kako bismo proizveli novi dio za sve bolide što je značilo da smo morali ubrzati proces.”

“Nešto se dogodilo što nismo imali vremena ispitati kako treba. Nije isprika, nego činjenica.”

“Svi drugi bolidi radili su bez problema koristeći isti dio [osim Hulkenberga]. Prošli smo 5000 km na dinamometru s tim novim dijelom.”

“Riječ je o jednom razlogu koji nas je natjerao u način rada koji je izazvao nešto u softwareu.”

‘Nema razloga’ za još jednu specifikaciju MGU-K

Iako je Hulkenberg odustao s novom specifikacijom MGU-K, Abiteboul vjeruje da nema potrebe za još jednom novom specifikacijom.

“Ne, ne mislimo da je potrebna,” rekao je.

“Mislimo da je kvar uzrokovalo nešto izvan samoga dijela, ne mislimo da je dio koji je Nico koristio oštećen. Mislimo da je riječ o problemu sa softwareom koji nije dobro radio s novim hardwareom.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bolidi će zbog promjene pravila 2021. izgubiti oko 10% downforcea

Bolidi Formule 1 iduće sezone izgubit će oko 10% downforcea zbog promjene pravila koja se …