Nico Hulkenberg vjeruje da se francuska momčad ove sezone može boriti za četvrto mjesto u poretku konstruktora i ne boji se Red Bulla i McLarena od kojih se ionako ne mogu sakriti.

Renault je uoči prošle godine ciljao na peto mjesto na kraju sezone, ali na kraju su tek nakon posljednje utrke sezone osigurali šesto mjesto. Ove godine Renault je oprezniji s očekivanjima i tvrdi da ove godine još uvijek neće moći parirati McLarenu i Red Bullu koji će također koristiti Renaultove pogonske jedinice R.E.18.

Hulkenbergu će ovo biti druga sezona u Renaultu, ali ove godine će otpočetka imati vrlo jakog momčadskog kolegu Sainza koji će ga držati na visokoj razini.

“Momčad je zajedno već neko vrijeme i to se počinje isplaćivati,” rekao je Hulkenberg.

“Zato bi se trebali poboljšati. Najbolje tri momčadi i dalje imaju malu prednost u detaljima i zato moramo raditi da budemo u vrhunskoj poziciji u svim individualnim detaljima.”

“Već smo sad puno bolji što smo pokazali prošle godine na Silverstoneu s tom nadogradnjom koja je bila stvarno dobra i u potpunosti transformirala bolid. Trend će se nastaviti, siguran sam.”

Novi Renaultov bolid R.S.18 nije privukao pozornost novim tehničkim rješenjima nego je ostavio dojam kao da se momčad trudila pokazati što manje. Ali Hulkenberg kaže da je uvjeren da će se momčad natjecati na vrhu sredine poretka.

“Radili smo naporno na svim područjima i napravili dobar korak naprijed, kako u performansama tako i u pouzdanosti. Puno smo bolje pripremljeni nego prošle godine.”

Renault siguran u pouzdanost motora

Prošle sezone Renault je imao vrlo dobre performanse sa svojim V6 motorom, ali ih nisu mogli iskoristiti zbog straha od kvarova koji su obilježili sezone svih triju momčadi koje su ga koristile.

“Ne započinjemo sezonu s potpuno novim motorom, puno je komponenti koje možemo prenijeti. Motor za 2018. već se prošle godine vrtio na testnom stolu.”

“Prošle godine nismo mogli iskoristiti potencijal motora zbog straha od kvarova. Sad to možemo.”

Hulkenberg – Imamo šansu postati četvrta momčad

Šesto mjesto iz 2017. više nije dovoljno dobro za Renault, kao ni zaostatak između sekunde i pol do dvije za najbržim bolidima. Toga je svjestan i Hulkenberg koji najavljuje borbu za četvrto mjesto.

“Tri najbrže momčadi i dalje će biti ispred, ali nadam se da smo iza njih mi i McLaren, možda Force India, bit će zanimljivo vidjeti što će oni napraviti.”

“Ako uspijemo smanjiti zaostatak za vrhunskim momčadima na pola tada možemo reći da smo obavili dobar posao.”

“Tako da imamo šansu postati četvrta momčad.”

Renault se ‘ne može sakriti’ od Red Bulla i McLarena

Odnos snaga između Red Bulla, McLarena i Renaulta tijekom sezone 2018. bit će jedna od najzanimljivijih tema i pokazatelj što od tih momčadi očekivati u idućim godinama.

“Ne možemo pobjeći od tih momčadi ako ikad želimo postati svjetski prvaci. Osim toga, uvijek možemo učiti od svojih klijenata. Od Red Bulla o aerodinamici i organizaciji, od McLarena o mehaničkoj strani,” rekao je Abiteboul.

“Od njih se ionako ne možemo sakriti. Postoje informacije od kojih možemo učiti. Bilo bi glupo da ih ne opskrbljujemo motorima.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull planira koristiti Hondine motore i 2022.

Red Bull želi nastaviti koristiti Hondine pogonske jedinice i nakon što se japanski proizv…