Renaultov vozač Nico Hulkenberg vjeruje da su ga problemi s DRS mehanizmom stajali mogućnosti da osvoji bodove i time pomogne svojoj momčadi u pohodu na peto mjestu u poretku konstruktora.

Hulkenberg je startao 11. i odlučio se za start na soft gumama kako bi ostao što duže na stazi, a kasnije na supersoftu pokušao nadoknaditi što više pozicija izravnim pretjecanjem svojih suparnika na starijim i tvrđim gumama.

Nijemac je po nove gume ušao u 38. krugu i vratio se na 13. mjestu iza pet vozača koji su se borili za osmo mjesto. Hulkenberg je prestigao Gaslyja u Toro Rossu koji također koristi Renaultove motore, ali nakon toga je njegov DRS mehanizam zaglavio pa je stražnje krilo ostalo u otvorenom položaju, zbog čega je morao u boks.

Renaultovi mehaničari pokušali su popraviti stvar i zatvoriti stražnje krilo, ali bez uspjeha.

“To je bilo frustrirajuće jer smo mogli osvojiti dobre bodove,” rekao je Hulkenberg.

“Imao sam svježe supersoft gume za kratku posljednju dionicu [od 15 krugova]. Uspio sam odmah prestići Toro Rosso nakon promjene guma i pripremao se napasti Haas.”

“Šteta, pukla je mala metalna komponenta na DRS mehanizmu koja ga je ostavila zaglavljenog u otvorenom položaju.”

“Pogledat ćemo zašto je pukla jer smo zbog toga propustili dobru priliku.”

“Siguran sam da možemo uzvratiti, bolid je bio prilično dobar u utrci i još možemo ponuditi puno toga u posljednje četiri utrke.”

Drugi Renaultov vozač Jolyon Palmer završio je 12. u svojoj posljednjoj utrci za Renault budući da će ga od iduće utrke zamijeniti Carlos Sainz iz Toro Rossa.

Sainzov dolazak trebao bi uvelike povećati Renaultove šanse da do kraja sezone dohvate peto ili barem šesto mjesto u poretku konstruktora.

BORBA ZA PETO MJESTO

5 Williams Mercedes 66
6 Toro Rosso Renault 52
7 Haas Ferrari 43
8 Renault 42
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Kako je vožnja sportskih prototipa pomogla Schumacherovom razvoju

Michael Schumacher je prije ulaska u Formulu 1 vozio sportske prototipe Sauber Mercedesa u…