Hulkenberg zadovoljan brzinom u utrci nakon još bodova za Renault

Hulkenberg leads midfield Russian GP F1 2017 Foto Renault

Renaultov vozač Nico Hulkenberg vjeruje da je njegova momčad napravila korak naprijed po pitanju brzine u utrci koja ih je mučila na prvim utrkama sezone.

Hulkenberg se na tri od prve četiri utrke kvalificirao u Q3, ali tek je na posljednje dvije utrke osvajao bodove, devetim mjestom u Bahrainu i osmim mjestom u Rusiji.

Renault je nakon utrke u Bahrainu testirao novo prednje krilo koje su koristili i na VN Rusije i koje je zajedno s ostalim poboljšanjima poput šuplje prednje osovine pomoglo poboljšati aerodinamičku učinkovitost i uravnoteženost bolida tijekom dužih dionica.

Hulkenberg je svoje jedino zaustavljanje u boksu odradio u 40. od 52 kruga (utrka se vozila krug manje zbog ponovljenog kruga zagrijavanja) kada je ultrasoft zamijenio supersoftom.

“Zaista sam sretan sa strategijom koju smo imali,” rekao je Hulkenberg.

“Nije mi ostalo puno gume na kraju prve dionice, ali postigli smo što smo htjeli.”

“Izgubio sam poziciju na startu utrke pa smo pustili sve druge da uđu u boks prije nas. Mi smo vozili koliko smo brzo mogli na prvom setu guma.”

“Nastavio sam pritiskati i bolid se ponašao zaista dobro, a s poboljšanim uvjetima na stazi i ja sam mogao ići sve brže i brže.”

“Definitivno sam sretniji s našom brzinom u utrci, i dalje imamo puno posla, ali napravili smo jasan korak naprijed u pravom smjeru.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Odgođena i deveta utrka F1 prvenstva u Kanadi

Organizatori VN Kanade izdali su očekivano priopćenje o odgodi devete utrke ovogodišnjeg F…