1996 Hungarian Grand Prix

Na današnji dan 1996. Jacques Villeneuve došao je do treće pobjede u sezoni kojom je smanjio zaostatak za momčadskim kolegom Hillom s kojim je Williamsu u Mađarskoj donio petu dvostruku pobjedu u sezoni.

Williams je dominirao sezonom u kojoj Hill i debitant Villeneuve nisu imali pravu konkurenciju, a Michael Schumacher, aktualni dvostruki svjetski prvak koji je 1996. prešao u Ferrari, nije mogao ostvariti ništa više od tri pobjede. Jedini koji je uspio pobijediti Williams i Ferrari bio je Olivier Panis koji je slavio na kaotičnoj utrci u Monaku.

Schumacher je na 12. od 16. utrka sezone u Mađarskoj osvojio pole position, 0.053 sekunde ispred Hilla i 0.130 sekundi ispred Villeneuvea, a četvrti Irvine kasnio je čak 1.488 sekundi.

Na startu Schumacher zadržava vodstvo, ali prvi ulazi u boks u 19. krugu dok je Villeneuve u boks ušao u 21. krugu, a Hill u 25. krugu. Villeneuve je dominirao i bez problema kontrolirao utrku, a Hill se riješio Schumachera i završio drugi. Nijemac je bio na putu da završi na postolju, ali je zbog problema s gasom u 70. krugu morao odustati.

“Bilo je teško na pola utrke i nakon toga jer je Damon počeo pritiskati pa sam morao i ja. Pritiskao sam Michaela na početku, ali nije bilo dovoljno mjesta da pokušam napasti,” rekao je Villeneuve.

“Bilo je blizu i bilo je zabavno jer je on prilično pritiskao jer se dosta klizao i griješio. Ne znam što se dogodilo s mojim dugim zaustavljanjem u boksu, ali bilo je frustrirajuće jer smo izgubili deset sekundi što je posljednjih 16 krugova učinilo težim.”

“Ali oduševljen sam što smo pobijedili i ovo će prvenstvo sigurno učiniti uzbudljivim.”

Villeneuve je nakon ove pobjede smanjio zaostatak za Hillom na 17 bodova, četiri utrke prije kraja, dok je Williams vodio s 90 bodova više od Benettona.

Load More Related Articles
Load More In Povijest
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Monako 1999. – Ferrari slavi dvostruku pobjedu

Ferrari je na današnji dan 1999. na četvrtoj utrci sezone u Monaku došao do dvostruke pobj…