Ispred Ferrarija se nalazi nekoliko kritičnih tjedana za razvoj njihova bolida SF90 ukoliko žele sustići vodeći Mercedes i vratiti se u borbu za naslov prvaka, smatra njihov vozač Sebastian Vettel.

Ferrari je nakon predsezonskih testiranja očekivao biti uz bok Mercedesu koji je posljednjih pet godina osvojio sve naslove svjetskoga prvaka, ali su nakon velikoga podbačaja u Australiji i puno boljeg izdanja u Bahrainu u Kini ponovno bio sporiji od Mercedesa.

Vettel vjeruje da Ferrari ima dobar bolid, ali da još uvijek nisu uspjeli izvući maksimum iz njega, što je naglasio i vodeći vozač prvenstva Hamilton.

“Imamo jako dobar bolid, nije da nešto nije u redu s njim,” rekao je Vettel koji je u Kini ostvario prvo postolje ove sezone.

“Ali mislim da ga još nismo uspjeli dovesti u optimalno radno područje, posebno ja u nekim segmentima.”

Charles-Leclerc-Ferrari-Chinese-GP-F1-2019-pitlane-F1-1000th-race-Photo-Ferrari

“Nisam u potpunosti sretan u odnosu na ono kako smo počeli [na testiranjima].”

“Tri staze na kojima smo dosad bili prilično su različite, uvjeti su različiti.”

“Ali mislim da počinjemo vidjeti nekakav uzorak, posebno tijekom utrke, i da počinjemo razumjeti što nam je potrebno i što je meni potrebno da otključam potencijal ovoga bolida.”

“Idućih nekoliko tjedana za nas će biti jako važni za razumijevanje smjera u kojem želimo ići s razvojem idućih nekoliko mjeseci.”

Binotto – ‘Znamo gdje su granice SF90’

Šef momčadi i tehnički direktor Mattia Binotto kaže da on i njegova momčad razumiju gdje su granice njihovoga F1 bolida za 2019. i na kojim stazama će više doći do izražaja.”

“Znamo gdje su granice našega bolida i ta ograničenja bi na nekim stazama mogla doći više do izražaja nego na drugima,” rekao je Binotto.

“Ključno će biti razvijati bolid kako bismo ga učinili jačim za iduće utrke.”

“Australija je bila iznimka gdje je razlika bila jako, jako velika, a na ostalim stazama bila je nekoliko desetinki što biste i očekivali od dva jako dobra bolida [SF90 i F1 W10].”

Hamilton leads Bottas Chinese GP F1 2019 start Photo Daimler

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen – ‘Red Bull ne smije ponoviti BMW-ovu grešku iz 2008.’

Max Verstappen smatra da njegova momčad ne smije ponoviti BMW-ovu grešku iz 2008. kada je …