Direktor sigurnosti IndyCar serije Jeff Horton kaže da je prvi test novoga aerovizira nadmašio sva očekivanja i da su potrebne tek manje preinake prije njegova uvođenja.

IndyCar je planirao uvesti aerovizir na kraju 2018., a prvi test prošao je dobro jer se Scott Dixon požalio tek na vrućinu u kokpitu i manje izobličenje slike na određenim mjestima na viziru.

“Vjerojatno je nadmašio naša očekivanja, Scott je rekao da nije bilo većih problema,” rekao je Horton.

“Kao što smo i predvidjeli, vizir sprječava zrak da dođe do kacige pa je bilo zaista tiho, ali moglo bi postati i jako vruće.”

“To smo razumjeli iz CFD simulacija, ali jasno nam je i da ćemo na nekim stazama morati otvoriti kacigu jer nema izravnog puhanja zraka u kacigu.”

Dixon se požalio tek na manje izobličenje slike zbog nejednake debljine cijeloga vizira, ali Horton kaže da će to biti ispravljeno u konačnoj inačici.”

“Ovo je prototip vozira tako da PPG nije stvorio konačnu inačicu modula. Scott je uočio promjenu fokusa, zaista malu, i sigurni smo da će to nestati kad PPG napravi konačnu inačicu.”

“Ovo je prototip, točnije imamo dva. Ali to će biti popravljeno u konačnoj inačici. Kad naprave pravi aluminijski modul, debljina će biti 100% konzistentna.”

Učitaj još iz Indycar

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Alonso i McLaren se nisu kvalificirali za Indy500

Fernando Alonso nije se uspio kvalificirati za 500 milja Indianapolisa gdje je nastupio s …