Svjetski prvak iz 1980. Alan Jones vjeruje da je nastup njegova sunarodnjaka Daniela Ricciarda na VN Monaka jedan od najboljih nastupa u Monaku u povijesti Formule 1 zbog dominacije koju je pokazao cijeloga vikenda i načinu na koji je došao do cilja unatoč problemima s bolidom.

Ricciardo je bio najbrži na sva tri slobodna treninga i u sva tri dijela kvalifikacija, a u utrci je vodio svih 78 krugova iako je veći dio utrke imao problema s pogonskom jedinicom koja je izgubila oko 25% snage.

“Mislim da je to bila vožnja za primjer, bilo je fantastično. Čovjek je dominirao cijelim vikendom,” rekao je Jones.

“Čak i kad je bio u problemima, uspio je zadržati prednost. Bila je to sjajna vožnja koja će ući u povijest kao jedna od najvećih u Monaku.”

“Činjenica je da je u Monaku dovoljno teško uopće kružiti stazom, centimetrima od ograde, bez da imate ikakve probleme s bolidom ili vozača koji vam cijelo vrijeme puše za vratom.”

“Da sam ja Daniel, bio bih izuzetno ponosan na tu vožnju. To je nešto čega će se sjećati do kraja života. Monako je vjerojatno najprestižnija utrka i on je uspio. To samo je uspjeh, da ne govorim o načinu na koji je to ostvario.”

Ricciardo pobijedio u ‘savršenom trenutku’

S obzirom na činjenicu da Ricciardu ugovor s Red Bullom ističe na kraju 2018. i da se za 2019. otvaraju mjesta u Mercedesu i Ferrariju, Jones smatra da je ovo savršen trenutak za Ricciarda da ostvari ovako dominantnu pobjedu i poboljša svoju poziciju u pregovorima.

“Mislim da mu je tajming apsolutno savršen, nije to mogao učiniti u boljem trenutku. Mislim da ga gledaju i Ferrari i Mercedes, to su vjerojatno jedine momčadi u koje bi otišao ako želi otići iz Red Bulla.”

“Rekao sam da bih htio vidjeti Daniela u Ferrariju zbog njihove povijesti. I mislim da je on baš dobar tip vozača za Ferrari.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

1 Komentar na "Jones – Ricciardov nastup u Monaku ‘jedan od najboljih’ ikad"

Sortiraj od:   najnovijeg | najstarijeg | s najviše glasova
JohnnyP
Pretplatnik

Čovjek je dobro odvezao, nema sumnje, ali da ovo nije bio Monaco, završio bi 10. Sa 2 kruga zaostatka. I sad baš da je to bilo na nivou Schumachera 94′, koji je vozio Španjolsku u 5. brzini, ne znam… Sviđa mi se kako Ricciardo vozi ali ovo je jednostavno bilo iskorištavanje situacije i staze i po meni ništa više. Kome krivo kome drago…

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rosberg se bojao da neće moći držati korak sa Schumacherom

Nico Rosberg otkrio je da se bojao da neće moći držati korak sa sedmerostrukim svjetskim p…