Iako je posljednjih godina Ferrari bio taj koji je bio prisiljen kopirati Red Bull i njihove inovativne ideje, ove godine smo prvi puta nakon dugo vremena vidjeli da Red Bull kopira ideje s inovativnog SF70H s kojim je Ferrari napokon pokazao inženjersku hrabrost.

Ferrari je još od predstavljanja novoga SF70H pozornost privukao jedinstvenim rješenjem bočnih stranica koje još nismo vidjeli ni na jednom bolidu Formule 1, a cijeli aerodinamički paket u tom području optimiziran je kako bi se izvukao maksimum iz takvoga aerodinamički povoljnog rješenja.

Zahvaljujući vrlo visoko postavljenim i širokim bočnim usisnicima koji omogućavaju da više zraka struji oko njih, posebno u donjem dijelu, Ferrari je postigao kvalitetnije strujanje zraka prema stražnjem kraju, ključno za aerodinamički učinkovitost.

Bočni usmjerivači zraka koji se nalaze ispred bočnih stranica i koji imaju višestruke aerodinamičke funkcije također su jedinstveni jer smo ih do Singapura vidjeli samo na Ferrarijevom SF70H. Oni prihvaćaju turbulentnu struju s rotirajućih prednjih kotača, usmjeravaju ju, oblikuju i šalju prema ostatku bolida čime pomažu optimalnom strujanju zraka oko bočnih stranica.

Red Bull je oblik tih usmjerivača očito dobro proučio i odlučio im dati šansu u zračnom tunelu, a kad su pokazali ohrabrujuće rezultate odlučili su ih isprobati i na stazi. Kao što je već uobičajeno, momčadi nove dijelove isprobavaju na slobodnim treninzima petkom kad fluorescentnim bojama bojaju nove dijelove i prate strujanje zraka preko njih (i gdje sve boja završi) kako bi potvrdili rezultete iz zračnoga tunela.

S obzirom da je Red Bull nove dijelove odlučio koristiti i u nastavku vikenda, očito je da su pokazali zadovoljavajuće rezultate.

Iako je Red Bull konceptualno kopirao Ferrari, svome je rješenju dodao i vlastiti potpis pa tako usmjerivači na vodećem vertikalnom rubu imaju prorez, a drukčiji je i način na koji su pričvršćeni za ostatak strukture.

Također, još prije nekoliko utrka Red Bull je u podnožnje ovoga područja dodao i zaobljeni horizontalni element (ljubičasto) koji je također prvi koristio Ferrari još od predsezonskih testiranja.

Red Bull je vrlo vješto uklopio nove elemente u postojeći paket, uključujući glavne usmjerivače zraka u ovom području (bijelo) koji koriste maksimalnu dopuštenu visinu i na koji su pričvršćena horizontalna, aerodinamički neutralna krila (zeleno) koja se tu nalaze već nekoliko utrka.

Ispod natpisa Rauch nalazi se nekoliko horizontalnih proreza (žuto) koji stvaraju vrtloge na rubu podnice koji dalje surađuju s ostatkom aerodinamičkog paketa, a Red Bull nastavlja eksperimentirati i s prorezima u podnici pa su u Singapuru imali dugi longitudinalni prorez (tirkizno).

Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari pokazao novo stražnje krilo i pokrov motora

Ferrari je donio novi aerodinamički paket za svoj SF1000 u Barcelonu koji uključuje novo s…