Početak nove F1 sezone je u punom zamahu, a razmak među većinom momčadi je nikad manji – kako doživljaj praćenja svih sesija u trkaćem vikendu učiniti nikad boljim i to sve na jednom ekranu objasnit ćemo u ovom kratkom pregledu.

Sportklub i dalje ima ekskluzivna prava za prijenos Formule 1 u Hrvatskoj, a to uključuje i druge trkaće serije poput Formule 2, Formule 3 i Porsche Supercupa koje tradicionalno prate F1 kalendar.

Već smo govorili da ćete odabirom EON televizije ne samo pratiti sve sesije nove sezone Formule 1 2024. nego možete uživati i u brojnim drugim kvalitetnim sportskim sadžajima poput tenisa, Moto GP-a, NASCAR-a, nogometa, košarke i drugih sportova.

Ali još jedna značajna prednost koju nosi EON je ‘Sports Mode’, detaljan pregled statistike za određeni sportski događaj koji Vam pruža trenutan uvid u brojne parametre koji bi Vas mogli zanimati tijekom prijenosa.

Kako odabrati Sports Mode?

U trenutku kada prebacite na željeni program na alatnoj traci možete pronaći loptu (zaokružena žutom bojom na fotografiji ispod) i u tom trenutku otvorit će Vam se ‘Sports Mode’ izbornik, bez prekida programa Vašega omiljenog sporta.

Kako odabrati Sports Mode na EON televiziji (Screenshot: EON TV)

Za Formulu 1 Sports Mode dostupan je za svih pet sesija u trkaćem vikendu (prvi, drugi i treći trening, kvalifikacije i utrka) odnosno za sve sesije za vrijeme sprint vikenda kojih je ove godine također šest kao i prošle.

Bogate informacije na jednom mjestu

Sports Mode za Formulu 1 nudi pet osnovnih kartica (crveni okvir), a u svakoj od njih stoje i osnovne informacije o stazi poput duljine kruga, imena staze, grada i države u kojoj se vozi (plavi okvir), ali i trenutne vremenske parametre poput temperature staze (narančasti okvir), temperature zraka (žuti okvir), relativne vlažnosti zraka (tirkizni okvir) i trenutnih vremenskih uvjeta (zeleni okvir).

U prvoj od pet kartica (“Utrka“, označeno crvenim okvirom) možete pratiti trenutnu poziciju svakoga vozača koji se nalazi na stazi, što je korisno i u kvalifikacijama kako biste mogli pratiti hoće li vaš omiljeni vozač upasti u gužvu u kvalifikacijskom krugu, ali i u utrci kad, primjerice, možete pratiti hoće li izaći ispred nekoga nakon promjene guma.

EON Sports Mode – F1 kvalifikacijska sesija s prikazom pozicije na stazi (Screenshot: EON TV)

Iduća kartica je “Tablica” (crveni okvir) koja pruža uvid u trenutni poredak u sesiji koju pratite, a klikom na strelice < / > (označene ljubičastim okvirom) možete prebacivati iz sesije u sesiju kako biste vidjeli i ostale rezultate toga trkaćeg vikenda.

U primjeru utrke, narančastim okvirom označeno je trenutno najbrže vrijeme svakoga vozača, žuti okvir sadrži informacije koliko je koji vozač puta bio u boksu (broj bijelih točkica), a zeleni okvir pokazuje trenutni zaostatak za vodećim.

EON Sports Mode – Prikaz trenutnoga poretka u sesiji utrke u kartici “Tablica” (Screenshot: EON TV)

Ukoliko se strelicom desno prebacite na kvalifikacije (ljubičasti okvir) moći ćete vidjeti kvalifikacijski segment do kojega je vozač stigao (Q1, Q2 ili Q3, narančasto), najbolje vrijeme (žuto) i zaostatak za najbržim u sesiji do koje je vozač stigao (zeleno).

EON Sports Mode – Prikaz trenutnoga poretka u sesiji kvalifikacija u kartici “Tablica” (Screenshot: EON TV)

Ako pogledamo kako izgleda prikaz rezultata nekoga slobodnog treninga (opet se prebacujemo ljubičasto označenim strelicama), vidimo da imamo prikaz broja odvoženih krugova (narančasto), najbolje vrijeme (žuto) i zaostatak za vodećim (zeleno).

EON Sports Mode – Prikaz trenutnoga poretka u sesiji treninga u kartici “Tablica” (Screenshot: EON TV)

Treća kartica je “Tablice” (crveni okvir) koja nam pruža uvid u poredak u prvenstvu, kako vozača tako i konstruktora.

Kako biste se prebacili između poretka vozača (“Natjecatelji) i konstruktora (“Konstruktori”) opet koristite ljubičasto označene strelice.

U poretku vozača u narančastoj koloni možete vidjeti ukupan broj postolja u sezoni, žuta kolona označava broj pobjeda, a zelena kolona označava momčad za koju pojedini vozač vozi. Plava kolona označava ukupan broj bodova koji je vozač skupio u sezoni.

EON Sports Mode – Prikaz trenutnoga poretka u prvenstvu vozača u kartici “Tablice” (Screenshot: EON TV)

Evo kako izgleda i poredak konstruktora – žuta kolona označava ukupan broj pobjeda pojedinoga konstruktora, a plava broj dosad skupljenih bodova.

EON Sports Mode – Prikaz trenutnoga poretka u prvenstvu konstruktora u kartici “Tablice” (Screenshot: EON TV)

Kartica “Vremenska crta” (crveni okvir) pruža korisne informacije uživo sa staze, a strelicama u ljubičastom okviru također se možete prebacivati iz sesije u sesiju.

Za primjer utrke, možete pratiti koliko je trajao prolazak kroz boks pojedinoga vozača (zeleno), pretjecanja (ružičasto) i novo najbolje vrijeme po krugu (plavo).

EON Sports Mode – Prikaz informacija iz sesije utrka u kartici “Tablice” (Screenshot: EON TV)

Peta i posljednja kartica je “Međusobni omjer” (crveni okvir) u kojoj morate prvo odabrati dva vozača (žuti okviri, Alonso i Sainz u donjem primjeru).

To vam daje uvid u usporedne podatke vozača u toj sesiji poput trenutne pozicije (POZICIJA), posljednjega kruga (LAST LAP), najboljega kruga (BEST LAP), zaostatka za vodećim (GAP) i međusobnoga zaostatka (H2H, Alonso je imao zaostatak od 49.777 s za Sainzom na kraju utrke).

Možete vidjeti i koliko je puta koji vozač dosad bio u boksu (PIT), koje gume koristi (GUME), koliko bodova ima dosad u sezoni (SEZONA) i za koju momčad vozi (EKIPA).

Podaci na screenshotu uzeti su nakon završene utrke, ali u sesiji uživo možete vidjeti i podatke koji tu nisu prikazani (posljednji krug i mješavina guma).

EON Sports Mode – Prikaz usporednih informacija za dva vozača u kartici “Međusobni omjer” (Screenshot: EON TV)

Praćenje Formule 1 nikad nije bilo jednostavnije

Ono što EON razlikuje od konkurencije je jednostavnost i fleksibilnost jer od korisnika ne zahtijeva spajanje dodatnoga uređaja, a upravo spomenute “Sport Mode” funkcionalnosti vaš doživljaj prijenosa podižu na sasvim novu razinu.

Dakle, na Smart TV, koji vjerojatno sada već svi imamo, potrebno je instalirati samo EON aplikaciju koja se može instalirati i na mobitele, što znači da gdje god bili možete uživati u bilo kojoj sesiji Formule 1 tijekom cijele godine.

Posebna akcija – isprobajte besplatno na 30 dana

Usluge EON televizije možete isprobati potpuno besplatno u periodu od 30 dana u kojem se možete uvjeriti u sve prednosti koje pruža.

Osim vrhunskoga sportskog sadržaja, tu su i popularni informativni i nacionalni programi i bogat Video klub u kojem možete pronaći najnovije filmove i serije u kojima svi pričaju (više od 5000 naslova u osnovnom i više od 25 000 naslova u premium).

Arhiva do 7 dana unatrag 

Posebno korisna opcija koju Vam nudi EON je mogućnost vraćanja programa unatrag u periodu od sedam dana. 

Ako ste propustili bilo koju sesiju Formule 1, važan teniski meč ili omiljenu seriju, s EON-om sve to možete pogledati kad god Vama odgovara i gdje god Vama odgovara.

Vrijedi isprobati.

Gledaj Formulu 1 ekskluzivno na Sport Klubu uz EON TV i Telemach.

Sadržaj je nastao u suradnji s Telemachom.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

FIA smanjila dob za superlicencu u slučaju ‘izvanrednih sposobnosti’

FIA je promijenila dio Međunarodnoga sportskog kodeksa koji se odnosi na minimalnu dob za …