McLarenov tehnički direktor James Key objasnio je koje su najvažnije promjene na novom MCL35 i zašto su s njima morali čekati novu sezonu, a rekao je i koji su njihovi ciljevi za 2020.

Key je u McLarenu počeo raditi prošle sezone, ali je stigao prekasno kako bi imao utjecaj na dizajn prošlogodišnjeg MCL34 koji je bio vrlo uspješan i McLarenu donio najbolji konstruktorski plasman od 2012. – četvrto mjesto.

Sainz i Norris gotovo su stalno bili u bodovima, a na startu pojedinih utrka znali su se umiješati i u borbu s vodeće tri momčadi iako kasnije nisu mogli držati korak s puno bržim suparnicima.

Novi MCL35 ispravlja neke od slabosti svoga prethodnika, a Key se nada da će McLaren učvrstiti svoju poziciju vodeće momčadi sredine poretka i da će se barem malo približiti vodećim momčadima.

“Novi koncepti temelje se na onom što smo naučili od MCL34, promijenili smo nekoliko područja,” rekao je Key.

McLaren F1 2020 MCL35 4 Photo McLaren

“Karoserija prati trend kojega sve češće viđamo, a to su vrlo uske bočne stranice koje predstavljaju vrlo tešku vježbu u smislu pakiranja, to se mora planirati prilično rano jer uključuje instalaciju motora i tako dalje.”

“Odradili smo sličnu vježbu i s mjenjačem kako bi pratili tu filozofiju. Puno je rada odrađeno na stražnjem ovjesu tako da sve iza kokpita je rezultat vrlo različitog pristupa u odnosu na ono što smo imali prije.”

“Također, puno je tehnologija na prednjem kraju koje su bile moguće samo s novim bolidom. To su nove stvari, ali i one su temeljene, iako ne u potpunosti, na onome što smo naučili prošle godine.”

“Iskoristili smo prilike koje nismo mogli na 34 zbog geometrije koju smo imali.”

Što se tiče ciljeva, srednjeročni cilj za McLaren je zadržati četvrto mjesto u poretku konstruktora koje želi nekoliko momčadi, uključujući Renault i Racing Point.

“Srednjeročni cilj je zadržati svoju poziciju i anadam se malo smanjiti zaostatak i nastaviti graditi na tome,” rekao je.

“Ako uspijemo biti na tom mjestu, mislim da ćemo ostvariti realan cilj koji imamo.”

McLaren F1 2020 MCL35 5 Photo McLaren

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Toskane na Mugellu održat će se tjedan dana iza Monze

Mugello bi uskoro trebao biti potvrđen kao domaćin utrke Formule 1, samo tjedan dana nakon…