Novi tehnički direktor McLarena James Key zadovoljan je bazom koju McLaren ima s aktualnim bolidom MCL34, ali priznaje da razmišljaju od promjeni koncepta za 2020.

McLaren je drugi dio prošle sezone posvetio razumijevanju vlastitih razvojnih procesa nakon neuspješnih nadogradnji sredinom sezone, ali i restrukturiranju koje je ove godine počelo donositi rezultate.

Key se momčadi pridružio početkom ove sezone nakon što mu je istekao otkazni rok u Toro Rossu, a tek će za McLarenov MCL35 za 2020. imati utjecaj u smislu dizajna i razvoja.

McLaren se nalazi na četvrtom mjestu u poretku konstruktora za koje se bori sa svojim dobavljačem motora Renaultom, a kraj europske sezone znači i sve veći fokus na razvoj bolida za iduću sezonu.

“Mislim da postoje određene konceptualne promjene koje moramo razmotriti, jednostavno jer gledamo naprijed,” rekao je Key.

“Iako nas čeka velika promjena pravila 2021., gledamo naprijed i želimo vidjeti kako možemo početi generirati performanse koje će nam omogućiti prave korake naprijed prema onima ispred sebe [Mercedes, Ferrari i Red Bull].”

“Svi oko nas rade istu stvar tako da mislim da će nam trebati neke konceptualne promjene za to.”

Lando Norris Singapore GP F1 2019 from above Photo McLaren

“Ali što se tiče brojeva koji okružuju bolid mislim da nismo u lošoj poziciji.”

“Na stazi poput Singapura i dalje smo bili prilično brzi na pravcu [odmah iza Ferrarija] tako da je učinkovitost i dalje tu, ali i dalje možemo generirati i barem se natjecati s ljudima oko sebe po pitanju razina downforcea.”

“Mislim da nećemo mijenjati brojeve iz temelja, ali konceptualno ćemo napraviti manje promjene.”

McLarenov šef momčadi Andreas Seidl rekao je da momčad neće kompromitirati razvoj bolida za 2020. kako bi osvojili četvrto mjesto u poretku konstruktora s čime se slaže i Key.

“Ovo je prijelazni period, ali ne mislim da je to jedan od onih perioda gdje je je prijelaz potpun. Nekad ste gotovi s razvojem bolida za ovu godinu, bilo da je to zato jer je prošla loše ili ste u redu ili ste u ničijoj zemlji i niste pod prijetnjom.”

“Mislim da mi ove godine imamo pozitivan smjer ove godine i da ima smisla još malo nastaviti [s razvojem], ali istovremeno smo usredotočeni na iduću sezonu.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Pirelli najavio istragu oko pucanja guma u završnici utrke

Mario Isola iz Pirellija najavio je detaljnu istragu oko pucanja njihovih guma u završnici…