Robert Kubica svjestan je da neće biti lako napraviti posljednji korak i opravdati očekivanja koja on i drugi imaju od njegova F1 povratka, ali kaže da ga taj izazov samo još više motivira nakon dugog i mukotrpnog povratka u F1.

Kubica će se 2019. utrkivati za Williams uz aktualnog F2 prvaka Russella, prvi puta nakon 2010. kada je vozio za tvorničku momčad Renaulta.

Poljak je ove godine nastupao na slobodnim treninzima petkom i odradio testiranja nakon posljednje utrke sezone u Abu Dhabiju gdje su svi vozači isprobali nove Pirellijeve gume, a novu sezonu dočekat će spreman kao i svi ostali vozači.

“Imam puno iskustva s utrkivanjem u Formuli 1, znam što je potrebno kako bih bio vrhunski F1 vozač, ne bojim se toga,” rekao je Kubica za Autosport.

“Znam da to zahtjeva puno rada i posvećenosti i spreman sam na to.”

“S tehničke i s vozačke strane, imat ćemo zimska testiranja tako da ćemo do Australije biti spremni.”

“Drukčije je kad dođete na testiranja na kraju godine i uspoređujete se s vozačima koji već znaju bolide i gume. Iduće godine ćemo svi krenuti od nule pa se ne bojim što me nije bilo osam godina.”

“Veselim se. Znam što je potrebno i što moram učiniti. Ako svoj posao odradim dobro, siguran sam da će svi biti sretni.”

Uloga testnoga vozača u 2018. ga još bolje pripremila za 2019.

Kubica je izgubio borbu za vozačko mjesto u Williamsu za F1 2018. budući da se momčad odlučila za Sirotkina, ali Poljak je to iskoristio u pozitivne svrhe i poziciju razvojnog vozača iskoristio da se dodatno pripremi za novu F1 sezonu 2019.

“Što imate više iskustva, imate više samopouzdanja i spremniji ste. Djelomično sam bio spreman i u siječnju 2018., ali ova godina mi je dala više vremena za učenje.”

“Za mene je bio veliki izazov vratiti se u Formulu 1, a bit će vjerojatno i veći izazov, sa sportskoga stajališta, pobrinuti se da isporučim ono što se od mene očekuje.”

“Ali ne bojim se tih očekivanja, spreman sam i uzbuđen, to mi daje dodatnu motivaciju i posvećenost.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Turske otkazana, dvije utrke u Austriji

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je da će VN Turske, koja je trebala zamijeniti VN Kanade, biti…