Robert Kubica testirat će Manorov LMP1 automobil idućega tjedna, a ukoliko bude uspješan mogao bi nastupiti i novoj sezoni WEC prvenstva.

Kubica je nakon gubitka borbe za posljednje mjesto u F1 2018. u Williamsu dobio ulogu razvojnog i rezervnog vozača, ali čini se da Poljak ima i druge planove.

Kubica je već testirao LMP1 prototip krajem 2016. godine u Bahrainu, a sad će na stazi Aragon u Španjolskoj voziti Ginettu Mecachrome G60-LT-P1 momčadi Manor .

Test počinje sutra, 19.2., i trajat će tri dana, a ukoliko Poljak bude uspješan mogao bi se pridružiti Manorovoj LMP1 momčadi.

U tom slučaju Kubica bi se natjecao u istoj kategoriji kao i Alonso koji vozi za jedinu tvorničku momčad u LMP1 klasi – Toyotu.

Manor će u WEC supersezoni 2018./2019. nastupiti s dva automobila pod imenom CEFC TRSM Racing, a zasad su potvrdili dva vozača (Olivier Rowland i Charlie Robertson).

Kubica bi mogao nastupiti na svim utrkama i i dalje ispuniti sve obaveze prema Williamsu jer je vodstvo WEC prvenstva pomaknulo termin utrke u Fujiju kako bi Alonso izbjegao preklapanje s VN SAD-a u Austinu.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova F1 momčad proizvela zamjenu za respirator

Mercedes-AMG Petronas High Performance Powertrains pomogli su razviti uređaj koji konstant…