Robert Kubica ove sezone mora pokazati da zaslužuje vozačko mjesto u Formuli 1 2019., smatra Williamsov tehnički direktor Paddy Lowe koji kaže da su Sergeya Sirotkina uzeli jer je jednostavno bio najbolji kandidat.

Williams je držao posljednje slobodno mjesto u Formuli 1 ove sezone, ali na kraju ga nije dobio Robert Kubica nego Sergey Sirotkin koji je prošle sezone odvozio dvije utrke u Formuli 2 i testirao za Renault i Williams.

Kubica ipak nastavlja svoj san povratka u Formulu 1 nakon nesreće u reliju koja mu je početkom 2011. prekinula karijeru jer će 2018. biti razvojni i rezervni vozač Williamsa, a mogućnosti povratka u F1 2019. sasvim su otvorene.

“Robert je na putu povratka u Formulu 1 nakon traume koju je doživio u reli nesreći. Svaka mu čast, potrebna je nevjerojatna predanost i puno hrabrosti za to,” rekao je Paddy Lowe.

“On će to putovanje nastaviti s nama. Nije stvar što mu je nedostajalo da dobije mjesto ove sezone, ovo je konkurentno tržište. Puno je više jako, jako talentiranih vozača nego što je mjesta u Formuli 1.”

“A i Robert ne bi htio dobiti mjesto na drugi način. On mora zaraditi svoje mjesto, koje god mjesto bude slobodno 2019.”

Sirotkin izabran kao ‘jasan favorit’

Iako su neki tvrdili da je Rus mjesto dobio zbog izdašne financijske konstrukcije koju je pripremio njegov menadžerski tim, Williams inzistira da su Sirotkina odabrali jer je bio jednostavno najbolji.

“Odabrali smo Sergeya na temelju cjeloukupnih performansi, protiv mnogih vozača, ne samo Roberta. On je bio jasan favorit,” rekao je Lowe.

“Poanta je da će Robert doprinijeti tehničkoj grupi, neće samo sjediti i čekati na klupi za rezerve.”

“Dat ćemo mu vremena u bolidu i u simulatoru, a poanta je da nam pomogne u razvoju bolida i mladih vozača u njihovom trkaćem programu. Bit će on dobro, sigurni smo u to, inače ga ne bismo odabrali kao razvojnoga vozača.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Pirelli otkrio razlike u brzini komponenti za F1 2019.

Službeni dobavljač F1 guma Pirelli otkrio je kolike su razlike u brzini po krugu njihovih …